Félek, hogy a leendő babánk/gyerekünk megsértődik majd, ha folytatjuk ezt a családi hagyományt Mikuláskor. Szerintetek?
Az én családomban van egy olyan hagyomány, hogy Mikulás napján reggel "csak" Mikuláscsomagot kap a gyerek a csizmájába. A nagyszülők szoktak könyvet adni ilyenkor és Mikulást.
Aznap (vagy ha hétköznap, akkor a legközelebbi hétvége) a szűk család közös gyerekprogramjáé (pl. Vadaspark vagy közeli országba elutazás pár napra). Aztán pedig Szt. Miklós legendáját meséljük el közösen és az évben leselejtezett játékokat/ruhákat (felnőttekét is) odaadjuk egy segélyszervezetnek vagy lakásotthonnak.
A férjemnek mondtam ezt a szokást, de ő bizonytalan, hogy a gyerek nem fog-e megsértődni majd, hogy ő "csak" csomagot és programot kap (=nem fisher price drága játékot), viszont "más gyerekek" meg ruhákat, játékokat tőlünk adakozásból.
Év közben mi mindent megveszünk, ami tetszik, így Karácsonyra már a férjemmel is közös program az ajándékozás (étterem, drágább kiállítás, elutazunk). A gyereknek is így terveztem, normális keretek között.
Szerintetek majd belenő a gyerek ebbe a szokásba, vagy a gyerek az ajándéknak jobban örül? Azt fogja hinni, hogy nem szeretjük?(Én nem tudom.)
26 hkm, 1. és egyetlen gyerek lesz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!