Mit szólnál ha a majdnem 6 éves fiad a szoba közepére, a szőnyegre pisilne?
Annyira kellett neki, hogy úgy gondolta úgy sem ér ki a WC-re... Ezt mondta. Számítógépen jászott, amit nem engedünk neki állandóan, így azt gondolom, hogy egyszerűen nem akarta abbahagyni a játékot és ez tűnt számára a legegyszerűbb megoldásnak.
Én még azóta sem térek magamhoz, nagyon kiakadtam.
Ja és rátolt valami játékot, hogy nehogy észrevegyem. A kistestvére súgta meg, kb úgy, hogy nem szabad neked elmondani ezért csak megsúgom..
Ti mit csinálnátok? Lenne valami következménye?
Az az igazság, hogy én tényleg nagyon kibuktam. Ilyenre még álmomban sem gondoltam, hogy előfordulhat.
Gondolom, hogy alkati adottság, habitus, és még sok minden függvénye, hogy egy gyerek mikor indul el pisilni a WC-re. Az én 6 éves kisfiammal is állandóan veszekedni kell, amikor elindulunk valahova, hogy menjen el pisilni. Állítja, hogy nem kell neki. Mivel nem engedek, ezért nagy duzzogva kimegy, és persze pisil egyet.
- Na, jött pisi?
- Igen, pisiltem.
- Ugye, legközelebb nem kell veszekedni veled, és ha elindulnk valahova, pisilsz előtte?
- Persze.
És legközelebb természetesen újra és újra eljátszuk, hogy nem kell pisilni, és ellenkezik.
Úgy gondolom, hogy vannak gyerekek, akiknél a vizelési inger már csak jelentős hólyagfeszülésnél jelenik meg, amikor nagyon kell már. Az én fiam úgy érzem, őszintén állítja elindulás előtt, hogy nem kell pisilnie. Volt, hogy vele mentem a WC-re, és láttam, meg volt lepődve azon, hogy mennyi pisi jött belőle.
Úgyhogy már néha én is úgy mondom a mondatot, hogy "most pedig, ha kell pisilni, ha nem, elindulsz a WC-re és pisilj egyet!!!"
De az is közrejátszik, hogyha belefeledkezik egy gyrek a játékba, akkor nem akarja abbahagyni, inkább visszatartja, szorongatja a testi szükségleteit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!