Mit szólnál ha a majdnem 6 éves fiad a szoba közepére, a szőnyegre pisilne?
Annyira kellett neki, hogy úgy gondolta úgy sem ér ki a WC-re... Ezt mondta. Számítógépen jászott, amit nem engedünk neki állandóan, így azt gondolom, hogy egyszerűen nem akarta abbahagyni a játékot és ez tűnt számára a legegyszerűbb megoldásnak.
Én még azóta sem térek magamhoz, nagyon kiakadtam.
Ja és rátolt valami játékot, hogy nehogy észrevegyem. A kistestvére súgta meg, kb úgy, hogy nem szabad neked elmondani ezért csak megsúgom..
Ti mit csinálnátok? Lenne valami következménye?
Az az igazság, hogy én tényleg nagyon kibuktam. Ilyenre még álmomban sem gondoltam, hogy előfordulhat.
Elintézném,hogy egy hónapon át az egyetlen elektronikus cucc amit nyomkodhatna az a villanykapcsoló legyen.
Ja,és persze ő nyalná fel a tócsát!
Nallunk pont tegnap este tortent hasonlo. Kisfiam meset olvasott az agyban lefekves elott. Gondolom az o helyzeteben (mivel konyv manias) izgalmas volt a konyv es nem ment ki a wc-re. :( Egyszer csak mondta, hogy bepisilt. A parna is teljesen elazott. En is kiakadtam mert soha ilyet nem csinalt. Kifogas: "Nem ereztem, hogy kell pisilni". En elmagyarztam neki, hogy ilyet nem szabad csinalni tobbet. Segitett athuzni az agynemut amig atbeszeltuk a dolgokat... Bizom benne, hogy tobbet nem fog elofordulni.
5 es fel eves a kisfiam
Köszönöm a válaszokat! Ami engem kiakasztott, hogy nem becsurgott neki, mert ok. azt el tudom fogadni, hogy elofordul. Hanem lehúzta a gatyáját és úgy pisilt :((
Soha nem volt gond, hogy ne jusson el a wc-re. Hát még mindig tökre kivagyok.
A nagyobb baj itt, hogy el is akarta titkolni. Mert odáig még oké, hogy belemerült a játékba, de na. Megértelek.
Jogos a bünti, de nyomatékosan beszéld is meg vele, hogy miért kapta.
pszichológust kérdeznék, ha nem tudnám, hogy számgép függőség miatt volt.
nem a gyerek a hibás, hanem a szülő.
volt egy 12 éves, ő speciel belahalt a számítógépezésbe(12 órát játszott eyfolytában utána agyvárzást kapott)
olyan módszereket alkalmaznék amit 5-ös írt
és valóban nem büntetném a gyereket, csak mert belemerüt a játékba.
Ez kellemetlen...
Elhiszem, hogy meglepett, hirtelen én sem tudom, mit reagálnék.
De azt is tudom, hogy az ilyen korú gyerekek nagyon belemerülnek a játékba, viszont ez nem mentesíti a tette miatt.
Lehet, hogy tényleg akkora "kincs" a számítógép neki, hogy ennyire ragaszkodik hozzá.
Talán jobb lenne, ha többször engednétek oda, kevesebb időre.
És ha látod, hogy valamivel ennyire jól elvan, akkor közben emlékeztesd a wc-zésre.
Azt pedig beszéld meg vele, hogyha csinál valamit, amiről azt gondolja, hogy Te nem örülnél neki, attól függetlenül el KELL mondania, hiszen megbízhat benned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!