Oviba beiratkozás!? Ma járt nálunk a védőnő, a kislányom 20 hónapos. Nem szeretnénk bölcsibe adni. Az mondta, hogy a körzetünkbe tartozó oviba jövő héten lesz a nyiltnap és a beíratkozás.
Nem úgy értette,hogy jövőre menjen?Nálunk is előző évben kell(ene) beiratkozni,mint amikor megy.
De viszont,ha könnyen alkalmazkodó,nem astmás,nem beteges,akkor miért is ne mehetne minicsoportba az őszön.Szokták szeretni a közösséget.Az enyém májusban lesz 3 ,ha lenne minicsoport simán beírattam volna,mert érett rá.
Persze gyereke válogatja.
A védőnő még azt mondta, hogy jövő héten lesz a nyílt nap és a beíratkozás.
A nyílt napra elmehetünk? Vagy csak abban az esetben ha kapunk meghívót?
Nem tudom, honnan írsz, de Fehérváron nem kötelező, ajánlott beíratni idén. De hallottam olyan helyekről, ahol kötelező.
Én egy népszerű, egyébként magánoviba szeretném járatni majd, és hogy legyen helye, már egy hónapja nem beírattam, hanem felirattam a listára. De nyílt napra jővőre megyünk.
Nekem 2008. áprilisi a kisfiam, így nekem az idén kell beíratnom, mert a 2010/2011-es nevelési évben, azaz jövő áprilisban már járni fog.
De neked nyáron tölti a 3 évet a kislányod, és mivel nyáron óvodai szünet van, csak jövő szeptembertől tud járni, ami már a 2011/2012-es nevelési évre esik. Azaz elég jövő tavasszal beíratni. Szóval ugyanúgy nevelési évben kell gondolkodni, mint ahogy az iskolában tanév van.
Utolsónak nincs igaza, az oviban nincs nevelési év és nyári szünet sincs természetesen. Sőt nyáron is elkezdheti az ovit, ha betöölti a 3-at.
Az ovik max. egy tisztasági festés (2 hét) erejéig zárhatnak be nyáron, de ha valaki nem tudja megoldani a gyereke elhelyezését, akkor egy másik oviban biztosítani kell neki a helyet (hacsak nem az az egy ovi van a települélsen).
Ha nálatok nem így lenne, kedves válaszoló, menj be az önkormányzathoz reklamálni.
Nekem is sok ideig tartott, mire erre megtanítottam az ovit, de ma már meg se próbálkoznak ilyen sz.r dumával, hogy nevelési év, meg csak szeptembertől veszzük fel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!