Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Oviba beiratkozás!? Ma járt...

Oviba beiratkozás!? Ma járt nálunk a védőnő, a kislányom 20 hónapos. Nem szeretnénk bölcsibe adni. Az mondta, hogy a körzetünkbe tartozó oviba jövő héten lesz a nyiltnap és a beíratkozás.

Figyelt kérdés
De csak 2011-be júliusába tölti be a 3.évet. Tényleg már most kell beíratnom?! Nem túl korai?
2010. márc. 19. 13:02
 1/9 anonim ***** válasza:
Kislányom 2002.októberében született,mivel idén lesz lesz 3 éves,be kell iratnom,de majd csak novembertől mehet!Szerintem neked 2011.május.31-ig kell a kicsit beiratnod! Amúgy nekünk tegnap küldött meghívót az óvoda:) Szerintem nektek is küldik automatikusan,merthát ugye nyilvántartásba vannak a picik az önkormányzatnál.
2010. márc. 19. 13:17
 2/9 anonim ***** válasza:
Előző vagyok!!! Dehogy 2002!!! az a fiam!:) 2007.október !!!!bocsi
2010. márc. 19. 13:18
 3/9 anonim ***** válasza:

Nem úgy értette,hogy jövőre menjen?Nálunk is előző évben kell(ene) beiratkozni,mint amikor megy.

De viszont,ha könnyen alkalmazkodó,nem astmás,nem beteges,akkor miért is ne mehetne minicsoportba az őszön.Szokták szeretni a közösséget.Az enyém májusban lesz 3 ,ha lenne minicsoport simán beírattam volna,mert érett rá.

Persze gyereke válogatja.

2010. márc. 19. 13:19
 4/9 A kérdező kommentje:

A védőnő még azt mondta, hogy jövő héten lesz a nyílt nap és a beíratkozás.

A nyílt napra elmehetünk? Vagy csak abban az esetben ha kapunk meghívót?

2010. márc. 19. 13:20
 5/9 anonim ***** válasza:

Nem tudom, honnan írsz, de Fehérváron nem kötelező, ajánlott beíratni idén. De hallottam olyan helyekről, ahol kötelező.

Én egy népszerű, egyébként magánoviba szeretném járatni majd, és hogy legyen helye, már egy hónapja nem beírattam, hanem felirattam a listára. De nyílt napra jővőre megyünk.

2010. márc. 19. 14:56
 6/9 anonim ***** válasza:
Jövőre kell beíratnod. A védőnőd félrebeszélt. De ugorj be a nyílt napon és kérdezd meg, miről beszélhetett a védőnő, az a legtisztább.
2010. márc. 19. 15:03
 7/9 anonim ***** válasza:

Nekem 2008. áprilisi a kisfiam, így nekem az idén kell beíratnom, mert a 2010/2011-es nevelési évben, azaz jövő áprilisban már járni fog.

De neked nyáron tölti a 3 évet a kislányod, és mivel nyáron óvodai szünet van, csak jövő szeptembertől tud járni, ami már a 2011/2012-es nevelési évre esik. Azaz elég jövő tavasszal beíratni. Szóval ugyanúgy nevelési évben kell gondolkodni, mint ahogy az iskolában tanév van.

2010. márc. 20. 21:16
 8/9 anonim ***** válasza:

Utolsónak nincs igaza, az oviban nincs nevelési év és nyári szünet sincs természetesen. Sőt nyáron is elkezdheti az ovit, ha betöölti a 3-at.

Az ovik max. egy tisztasági festés (2 hét) erejéig zárhatnak be nyáron, de ha valaki nem tudja megoldani a gyereke elhelyezését, akkor egy másik oviban biztosítani kell neki a helyet (hacsak nem az az egy ovi van a települélsen).

Ha nálatok nem így lenne, kedves válaszoló, menj be az önkormányzathoz reklamálni.

Nekem is sok ideig tartott, mire erre megtanítottam az ovit, de ma már meg se próbálkoznak ilyen sz.r dumával, hogy nevelési év, meg csak szeptembertől veszzük fel...

2010. márc. 21. 10:10
 9/9 anonim ***** válasza:
Akárhogy is írta az utolsó válaszoló, nálunk így van, ahogy korábban írtam: nevelési év van, nyáron pedig hosszú hetekig semmi, maximum csak a gyerekmegőrzés! Persze, olyan a bölcsődékben is van, hogy ha 1-2 nap dolgod van, berakhatod "megőrzésre" a gyerekedet nyáron is. De én ezt nem nevezném óvodába járásnak... Legalábbis nem hiszem, hogy a kérdező ilyen óvodába járásra gondolt... Szóval érdemes odafigyelni, mert aki lemarad a beíratkozásról, az utána pedálozhat protekcióért, hogy azt az 1-2 tartalékhelyet megkapja.
2010. márc. 22. 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!