Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A védőnö mikor kijön, mit...

A védőnö mikor kijön, mit néz? Miért jön ki? 10 hetes vagyok és jövö héten jön. Kérem aki tud segítsen.

Figyelt kérdés
2009. jan. 30. 12:20
 1/10 anonim ***** válasza:

Ha még csak terhes vagy, minek megy ki???

Nekem terhesgondozásra kellett járnom be a védőnőhöz, csak akkor jött ki mikor már itthon voltunk a babával.

Ezt nem értem.

2 gyerekes anyuka

2009. jan. 30. 12:21
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
szia, igazából nem tudom, mert amikor én babát várta már 34 hetes voltam, amikor jött, addig máshol laktam. Szerintem csak veled akar beszélgetni, felméri az általános dolgokat, van-e tető a házon, hogy éltek, van-e fürdőszoba, van-e fűtés, üveg az ablakokban... szóval csak azt, hogy általában emberi lakhatásra alkalmas-e ahol éltek, gondolom igen. kicsit pakolj össze, ha zavar a látogatás és kész. Azt biztos nem várja el, hogy 10 hetesen egy komplett babaszobád van minden felszereléssel.
2009. jan. 30. 12:23
 3/10 anonim ***** válasza:

Szia, azért jön ki mert elvileg nekik kötelező a terhességed során 3-4X kijönni házhoz is. Nem ellenőrízni jön ki, hanem kicsit beszélgettek, ha van valami kérdésed megbeszélitek.

Boldog Babavárást!

2009. jan. 30. 12:23
 4/10 anonim ***** válasza:
56%

Szia! Nálunk sem jön ki, csak baba megszületése után. Vannak olyan védőnők, akik még "régimódiak", ugyanis régen azért jártak ki, hogy megnézzék milyen komfortos a lakás (van-e bevezetett víz, wc, fürdő, stb.). De ma már csak a szülés után mennek ki, én is úgy tudom.

Kérdezd meg tőle, miért akar már most kimenni és ha nem akarod, beszéld le róla! Sok védőnő túlfontoskodja magát...

2009. jan. 30. 12:26
 5/10 anonim ***** válasza:
A 12:21-nek üzenem,hogy a védőnő akkor is kimegy mikor egy kismama terhes.Azért mennek ilyenkor ki mert felmérik a szociális helyzetet és a családi állapotot,hogy egyálltalán a kisbaba milyen környezetbe születik mert ha nincs megfelelő állapot akkor a gyámugy elveszi a babát a szülöktől PL:konfort nélküliek,putrik,vagy lakás problémások.Ezek az intézkedések a gyermek érdekében történnek.Szia Zsuzsa
2009. jan. 30. 12:29
 6/10 A kérdező kommentje:
Csak azért zavar mert kissé hadi állapotok uralkodnak nálunk mert a lakásfelujítás félbemaradt a tél miatt.Tavaszal fogják folytatni a fiuk.De addig még van pár hónap még mindennel elkészülünk.Van olyan ahol a fal nincs felvakolva vagy a fürdő nincs még teljesen kicsempézve..Remélem ez nem fogja zavarni.
2009. jan. 30. 12:31
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
ne aggüdj, ezekbe nem fog belekötni. Mi akkor csináltuk tesómék szobáját, amíg a kórházban voltak és nem volt belőle gond. Egyébként nálunk itt a faluban élnek babák sajnos olyan körülmények között is, hogy a kutyámat nem tartanám ott és mégis itt vannak, nem a gyermekotthonban.
2009. jan. 30. 12:40
 8/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Minden védőnőnek (nem csak a fontoskodó, túlbuzgó védőnőnek) ki kell mennie a várandóság ideje alatt "háztűznézőbe". Amellett, hogy megnézi, hogy van-e rendes fűtés, fürdőszoba stb. azt is nézi, hogy van-e háziállat, ha van, akkor felhívja a fokozott figyelmet a higiéniára, ha van macska akkor a macskatartás veszélyeire stb. Eszébe juthatnak olyan dolgok, amiket nem kérdezne meg, ha te mennél be hozzá pl. ha panelban laktok, ezt nem fogja megkérdezni a tanácsadáson, viszont a helyszínen eszébe juthat, hogy felhívja a figyelmedet a megfelelő páratartalomra.

Ha nálatok most "hadiállapotok" vannak, akkor abszolút fölösleges kimennie. Telefonon tájékoztasd (ha még nem tetted meg), hogy átépítés alatt vagytok, ezért inkább te mész tanácsadásra.

2009. jan. 30. 12:40
 9/10 anonim ***** válasza:

Helló!

Hozzám is úgy kött ki h épp a konyhát újítottuk és minden szana szét volt + ugye kosz is volt.Körbevezettem (azon a 36nm-en) elmondtam neki h mi h lesz beszélgettünk egy kicsit és ennyi volt.

Bár én sem értettem minek akar kijönni azonnal mirt nem tud várni egy kicsit.

2009. jan. 30. 12:58
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Az enyém kijött, nem nézett körbe, leült velem a nappaliban, beszélgettünk 15 percet, nem kért semmit és tovább is állt.

Azt hittem, hogy körbe fog nézni, de sehova sem kukkantott be...mondjuk nekem elég rendinek tűnik a néni

Szépen elmondod neki, hogy mi a helyzet, épp felújítotok és ennyi, végülis nem a királyi család vagy a pápa megy látogatóba:D

2009. jan. 30. 16:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!