A babám jövő héten tölti a 6hónapot. A védőnő szerint vacsira is főzeléket adjak a tejpép helyett, tehát napi 2 üveg főzelék?
Anyatejes,de kap mellette gyümit,zöldséget(rájöttem ez már főzelék),vacsorára tejpép + 2 mellből szopi.Eddig-de ma a védőnő azt mondta,hogy táplálóbb,ha vacsorára is főzeléket kap.És a fél 11es keléskor adjak neki cicit.
eddig délben egy fél/háromnegyed üveg főzit (paradicsom/krumpli-répa/krumpli vagy gyümölcsöt)kapott,és mellé szopott.De megenne ahogy ismerem 1 egész üveggel is...mennyi vizet adjak utána?(mert azt mondja hagyjam el a tejet délben)És egész nap kell még / és mennyi folyadék?
Sajnos nagyon össze vissza beszélt a védőnő :-(
Adhatsz neki vacsira főzit nyugodtan.
Ha megenne egy üveggel is, hagyd, egye meg, és akkor nem kell cici utána.
Vizet adj neki félóránként, óránként, kínáld meg, ha kell neki inni fog, ha nem kell, nem fog inni, idővel meg ő maga fogja kérni.
Próbáld úgy beállítani, hogy reggel szopi, 10-kor gyümi, 12-kor főzi, 15-kor szopi, 18-kor főzi, és lefekvés előtt és éjjel ha ébred szopi.
Én is így csinálom:-)
És nem apad el az amúgy is kevés(gondolom én)tej?Mert hiába fejek,semmi nem jön ki :-(
a másik: nem nagyon szeretném cumisüvegre szoktatni.Kínálhatom neki csőrősből(szilikonos,puha azon része amit bekap),vagy pohárból?
persze hogy lehet abból kínálni:)
és este simán adhatsz neki főzeléket ..és délben is annyit amennyit megeszik..nekem a doki nő mondta h napi 3,5dl főzinek kell meglennie és minimum 5dl tej/tejtermék
plusz 1 adag gyümi
Nekem is 29én lesz a fiam 6hónapos :-)
5x eszik 1.reggel 6körül az utolsó este 6után.Én 6kor fürdetem,mert utána már annyira fáradt,hogy nem lehet vele semmit csinálni.Éjjel még kel,de ma akarom kipróbálni,hogy vissza alszik e akkor,ha csak megsimizem,és nem adok neki éjfél-2között enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!