Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Milyen betegsegre utalhat az...

Milyen betegsegre utalhat az ha egy 1,5-2 eves gyerek nem figyel arra amit mondunk neki?

Figyelt kérdés
2015. nov. 8. 20:10
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
100%
((lehet ő az a fanatik kérdező, aki mindenképpen(rengeteg kérdésében) autistának nézné a gyerekét, csak most kicsit kamuzva kérdez..))
2015. nov. 8. 21:21
 22/33 anonim ***** válasza:
Én is találkoztam már máshol máshogyan feltéve ugyan ezzel a kérdéssel, de továbbra is azt tudom mondani, hogy szerintem sincs baja a gyereknek. Pont olyan korban van, hogy megteheti, hogy dönt már arról, hogy nem akar figyelni, vagy szót fogadni és ezek szerint őt tényleg nem azok érdeklik, amiket szeretnél, hogy érdekeljen. Mutass neki egy fúrógépet működés közben, kíváncsi vagyok, hogy reagál-e rá.
2015. nov. 8. 21:35
 23/33 A kérdező kommentje:
én autizmusra nem is gondoltam.amúgy a barátnőm fiáról van szó.nem tudom milyen fanatik kérdezőről beszéltek.(lehet lemaradtam valamiről)
2015. nov. 8. 21:55
 24/33 anonim ***** válasza:
41%

Szerintem meg egyáltalán nem normális egy ilyen korú gyereknél, hogy így viselkedik. Nem állítom, hogy bármi betegsége lenne, mert ezt csak egy szakember mondhatná meg megfelelő kivizsgálás után és nem egy hiányos elbeszélés alapján, de hogy abszolút nem kommunikál, és még a szülei se tudják, hogy érti-e amit mondanak neki, az tuti nem normális! Lehetnek dacos, ellenkezős pillanatai, de nem megállás nélkül és nem hónapokon keresztül. Abból amit a kérdező írt legalább is nekem az jön át, hogy ez a gyerek semmiféle kapcsolatteremtésre nem hajlandó.

Az én fiam is 18 hónapos, de mindent megért, reagál, szót fogad (olykor persze nem), kér, gátolható, csinálja amit kérek tőle, jobb/bal kezét/lábát, szemét, száját, hasát, orrát, fülét, haját, fogait kérésre megmutatja és ezeket másik emberen vagy plüss mackón is hajlandó megmutatni. Öltözésben/vetkőzésben segít. Darabos ételt egyedül eszik, egyedül iszik pohárból. Amit kérek kiválasztja, odahozza, vagy odaviszi annak akinek küldöm, ha kérem kidobja a szemétbe ami kell és konkrétan igényli a folyamatos interakciót a felnőttekkel. Kiköveteli, hogy foglalkozzunk vele. Ha segítségre van szüksége odajön, megfogja a kezem és odahúz ahol a probléma megoldásában a segítségemet igényli és elmagyarázza mit akar. Olyan tárgyak és állatok neveit is ismeri (több tucatot), hogy néha még én is meglepődöm. Egyre több szót magátol is mond, bár általában még halandzsázik, de be nem áll a szája. Nem mellesleg név szerint ismeri a két kutyánkat és néha ki is mondja a nevüket, sőt ha kérem, akkor kaját is ad nekik, ráadásul annak adja, amelyiknek én mondom.

Persze ilyen korban még nagy eltérések vannak a gyerekek fejlődési üteme között, de ha az amit a kérdező írt tényleg úgy igaz ahogy írta, az még egy éves korban se lenne normális. Én már a gyerek egy éves kora előtt is tudtam, ha valamit megértett, mert egyszerűen látszott a reakcióin.

2015. nov. 8. 22:11
 25/33 A kérdező kommentje:
Na hat igy tegyen fel az ember itt kerdest.homlokegyenest ellenkezo valaszok.nem nagyon van ertelme itt kerdezni.
2015. nov. 8. 22:21
 26/33 anonim ***** válasza:
Én úgy látom, hogy egyedül az én válaszom volt ellentétes az összes többi válaszoló véleményével. A válaszok a te leírásod értelmezésétől és a sajt tapasztalatoktól is függnek, úgyhogy ne várd, hogy mindenki ugyan azt fogja írni! Ráadásul erre a kérdésre itt és most nincs helyes válasz, mert egyikünk se látta azt a gyereket.
2015. nov. 8. 22:31
 27/33 anonim ***** válasza:
tomboló dackorszak, türelmetlen szülök
2015. nov. 9. 00:26
 28/33 acelsziv ***** válasza:
Ez bizony komoly elmebaj... De NÁLAD kérdező!!!
2015. nov. 9. 11:48
 29/33 A kérdező kommentje:
utolsó nagyon megmosolyogtalak .ha egy gyerek nem kommunikál az igenis gond.Többet meg nem fűznék hozzá a stilusodhoz.
2015. nov. 9. 13:02
 30/33 anonim ***** válasza:
A gyerek szülei szerint van gond? Ők ismerik, tudják hogy tényleg van e baj a figyelmével. Azért az, hogy kicsit dacos, vagy, hogy nem lehet vele kapcsolatot teremteni nagyon nem mindegy. A másik, hogy az én kisfiam például kifordul magából, ha valaki van nálunk. Produkálja magát, túlpörög. Te a barátnő vagy, lehet, hogy csak rád reagál így, mert érdekes vagy neki. Csinálja a műsort.
2015. nov. 9. 14:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!