Valamit rosszul csinálok, a kislányom az óvodában barátnőzik, itthon pedig kb.2 órán keresztül agresszív?
Ez nem annyira a kislány miatt van.
Normális jelenség, hogy intézményben jobban vissza kell fognia magát a gyereknek, így a "fáradt gőzt" otthon ereszti ki.
Ez felnőtteknél is így van,csak a felnőtteknek már tágabb az eszközkészletük, így ők kevésbé látványosan is tudnak otthon lazítani. Leülnek a tévé elé, elmennek sportolni, belemélyednek a hobbijukba, rágyújtanak, videójátékoznak - kinek mi.
Lányom tegnap hallot az oviban egy bánto dolgott fiukra ,ezt este fiu testvérei vissza mondta ,kapott is érte leszidást ,tölem a fiu testvérekt meg jol megsértödtek rá .
Ha nem hagyod hogy ugy viselkedjen mint a neveletlen barátnője akkor nem fog ugy viselkedni ha látja hogy agresziv viselkedés miatt csak leszidást kap .
Megint nem látok életkort...
Én viszont azt köszöném meg, ha tudnék mi alapján segíteni.
Rögtön a kérdés kiírásánál jelezni kell, ha megbízható válaszra vágyik a kedves kérdező.
Köszönöm a megértést.
Így is látatlanul kell gondolkodni, ezen felül életkor hiányában sok a bizonytalanság...
Nem értem, miért látok sorozatban, naponta olyan kérdéseket gyermeknevelésről, ahol nincs életkor megjelölve... Sokszor a gyerek neme is fontos, de életkor mindenképp!
Baba korban hónapra, ovis korban fél év pontosságal kéretik. Máskülönben mire alapozva segítsünk?
Köszönöm a megértést.
Életkor hiányában csak hozzávetőleges választ adhatok:
óvodások tanulására elsősorban az utánzás jellemző, ha átlagosakról és egészségesekről van szó.
Már egy három évessel is meg lehet beszélni, mi a kívánt és nem kívánt viselkedés forma -a helyuzetet bonyolíthatja, ha tart még a dackorszak három évesen-, de a 4. életévtől különösen könnyen kivitelezhető, átlagos, egészséges esetén.
Remélem, nem fog az is utólag kiderülni e kérdésnél is, hogy fogyatékkal élő gyermekről van szó, csak a kedves kérdezőnek eddig nem jutott eszébe közölni, mert akkor már tényleg totózásra kényszerűl a szakember is...
Sajnálom, de nehéz így, nap, mint nap, állandóan "találgatni" a gyerek életkorát, és a többi, a kérdéshez szükséges alapvető paramétert...
FÉL ÉV pontossággal, légy szíves majd, kérdező, a gyermeked korát.
De legalább az életévét...
Köszönöm.
Ismét én vagyok.
Ez igen általános leírás ahhoz képest, hogy mi a tünet.
Ennél fogva eléggé sok tényezős és sok esélyes az okfejtés.
MOST rád írok priviben, aztán eldöntöd, hogy elemezzük-e egy picit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!