Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Van itthon egy rettenetesen...

Van itthon egy rettenetesen agresszív kutyánk (nem harap, csak támad) és én nagyon szeretnék kismacskát hazahozni, csak félek, megfújtaná. Esetleg rá lehet nevelni, hogy ne bántsa?

Figyelt kérdés

2013. jún. 17. 22:18
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Rá lehet nevelni persze, körülbelül 1 óra alatt ha tudod hogy mit csinálsz. Kérdésfeltevésedből ítélve Neked viszont fogalmad sincs, úgyhogy én szakembert hívnék!
2013. jún. 17. 22:23
 2/6 A kérdező kommentje:
Mondjuk kb. nem oltogatást vártam, hanem segítséget...és hogy elmagyarázza valaki, hogy és miként.
2013. jún. 17. 22:32
 3/6 anonim ***** válasza:

Nekunk sikerult, roti mellé kiscicák. Csak a kulonbség, hogy a mi kutyánk barátságos, te meg ugye írtad, hogy agresszív. Mi úgy csináltuk, hogy kerítésen át mutattuk meg a kiscicákat eloszor.

Ha van rá lehetoséged, hogy elhozod a cicákat, és ha nem szokja meg a kutya, visszaviszed, akkor próbálkozz meg ezzel.

Mis is úgy voltunk, hogy barátnomtol kaptam a 2 cicát, és ha a roti nem szokja meg, akkor mennek vissza. De megszokta, bár már mondtam, barátságos kutyánk van. :)

Egyébként az 1. sem írt rosszat, ha nem bírtok a kutyával, akkor hívjatok szakembert.

2013. jún. 17. 22:39
 4/6 anonim ***** válasza:
Először ,engedelmesnek kell lennie. Tudja ki az úr a házban és ,ha az te vagy ,akkor ha rászólsz határozottan ,hogy "nemszabad" vagy "elég" vagy akármi más határozottan kimondott tiltás, akkor hagyjon fel minden tevékenységgel főleg a támadással- ugatással. Tudjon néhány alapvető dolgot, tutibiztos behívhatóság, helyben maradás parancsra, ültetés. Ez már egy jó kezdet. Semmi agressziót feléd nem mutathat, a szájából kell tudni kivenni a falatot ,úgy hogy meg se morran. Ezeknek a tanításának a leírása bőven meghaladja az itteni keretet, de rengeteg netes oldalon van jó leírás ezekhez! Vagy kutyasuli... Ha ezeket az ALAP dolgokat eléred, jöhet a kiscica, de fokozatosan kell hozzászoktatni .
2013. jún. 17. 22:44
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2013. jún. 18. 10:57
 6/6 anonim ***** válasza:

nézd meg cesar millant és ott van egy rész benne ahol kisállatokkal szoktattak össze egy olyan kutyát amelyik azelőtt már meg is ölt párat.

A lényeg az legyen, hogy a kutya engedelmeskedjen valakinek a családban. Minden körülmények között ám.

Vagy ha annyira veszélyes, agresszív akkor kösd meg, és egy macska hordozóba bezárva a macskát mutasd meg neki. Ha nagyon ugat, harapná meg, akkor állítsd le és mond neki határozottan nem szabad. Ezt többször ismételd meg.

A másik módszer, ha van üvegajtótok, hogy üvegajtón keresztül szokja meg a kicsi látványát, eközben valaki kívülről szóljon rá érintse meg ha morog, ugat. Szal sok türelem kell, főleg mivel te elvileg nem tudod... ezért igen olyan embert hívnék aki jól bánik a kutyával, és tudja mit csinál.

2013. jún. 18. 13:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!