Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hány évesen tud egy gyerek...

Hány évesen tud egy gyerek egy háromdimenziós kockát lerajzolni?

Figyelt kérdés
2015. okt. 31. 12:05
 1/7 anonim ***** válasza:

komplex gondolkodás és finom motorika kell hozzá

illetve az h képes legyen leképezni egy 3D tárgyat

szerintem 3-4 osztálytól ...?

2015. okt. 31. 12:47
 2/7 anonim ***** válasza:

Én most 20 évesen sem tudom, mert nincs térlátásom, de ez egyéni probléma.

Nekünk alsóban is volt feladat, de akkor még keveseknek emnt szépen, felsőben már elvárás volt, főleg a geometria miatt.

2015. okt. 31. 14:12
 3/7 anonim ***** válasza:
Térlátás 3 éves korig folyamatosan fejlődik ki (igen van akinél nem). Szerintem suli 3 osztálya körül már biztos le tudják rajzolni.
2015. okt. 31. 14:35
 4/7 anonim ***** válasza:

Szerintem egyénfüggő. Kezdetlegeset talán 3-4 éves kortól (főleg, ha látja valahol, és nem önálló gondolat) egyébként 8-10 évesen.

Linkeld be a rajzot, akkor többet tudunk esetleg mondani.

2015. okt. 31. 14:42
 5/7 anonim ***** válasza:
4 éves kislányomnak pont sikerült egyet tegnap. Lehez, hogy csak véletlen sikerült. Ő a nevét is leírja nyomtatott betűkkel.
2015. okt. 31. 14:54
 6/7 anonim ***** válasza:

Sokan felnőttként sem tudnak.

Ha 3d alatt azt érted, hogy az első lapja a papírral egy síkban van, akkor az nem valódi 3d-s kocka. [link] Anno a rajztanárunk sorra cseszett le mindenkit amiért ezt nem tudtuk.

2015. okt. 31. 17:09
 7/7 anonim ***** válasza:

Ha megmutatják neki, akkor onnantól kezdve, hogy képes egyenes vonalakat húzni. Kockát egyáltalán nem nagy kunszt háromdimenziósan lerajzolni, én másodikos voltam, amikor egy nagyobb gyerek mutatta, hogy hogyan kell, azóta is, ha unatkozom, és toll-papír van a kezem ügyében, elkezdek kockákat rajzolgatni.

Na persze hogy magától rájöjjön, hogyan tud ilyesmit megrajzolni, az más kérdés. Ez attól is függ, hogy mennyire rajzol ügyesen, egyáltalán, mennyire szeret rajzolni. A fiam pl. már simán tudná, hogyan fogjon hozzá (8 éves), de kicsi korától kezdve nem szeret rajzolni, ha rajzol is, maximum térképet, "tervrajzot", mert ilyesmit viszont nagyon szeret kitalálni. Ha kockát rajzoltatnék vele, nem biztos, hogy menne neki, pedig fejben biztosan tudná, de nem nagyon tud rajzolni. Egy ügyesebb kezű gyerek szerintem meg tudná csinálni, aki gyakran rajzol.

2015. okt. 31. 21:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!