Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Sok helyen azt olvasom,...

Sok helyen azt olvasom, hogyha egy pici gyerek kiskorától nem szeret hintázni, az rosszat jelent, miért?

Figyelt kérdés
2015. okt. 30. 21:46
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
A hintázás javítja pl. az egyensúly érzékelését, de hasznos a beszédtanuláshoz, sőt még ahhoz is kell, hogy helyesen írjon. Ha nem szeret a babád hintázni, akkor ringasd. A hintázást pedig nagyon lassan, apránként próbálgassátok.
2015. okt. 30. 22:10
 2/14 anonim ***** válasza:
0%
Soha nem szerettem hintázni, felfordult tőle a gyomrom. Pont az volt rossz hogy okádtam utána kifelé a neonzöld főzeléket.
2015. okt. 30. 22:19
 3/14 A kérdező kommentje:
a kérdés arra irányult hogy ez idegrendszeri betegséget jelezhet
2015. okt. 30. 22:28
 4/14 anonim ***** válasza:

Egy ilyenbol nem lehet semmilyen kovetkeztetest levonni. Ha folmerul a gyanu idegrendszeri gondra, akkor annak nem csak a hintazas nem szeretete lenne a tunete.

Ha bizonytalan vagy es parazol valamin, akkor eloszor kerd meg a vedonot, hogy jojjon el nezze meg, utana vagy menj el vele a gyerekorvosotokhoz es jelezd az aggodalmadat kerj neurologushoz beutalot.

Ha mindenki nyugtatgat es te meg mindig qggodsz es nem kapsz beutalot a gyerekneurologushoz, vagy nem akarsz sokat varni, de van penzed, akkor i dits egybol gyerekneurologus/csecsemo ideggyogyasz maganrendeles felkeresesevel. Igaz lehet oda is kell par hetet varnod es fizetni legalqbb tizezret, de megynugszol.

Itt senki nem fog neked valoban hasznos valaszt adni.

2015. okt. 30. 22:40
 5/14 anonim ***** válasza:
az is lehet hogy csak hideg neki a hinta, vagy a kapaszkodója, vagy akármilyen apróság
2015. okt. 30. 23:01
 6/14 anonim ***** válasza:

Nekem édes anyám soha nem szertte a gyorsan mozgo dolgokat. Gyereknek sem.

Felnöttként még jobban utálja.

Most 60 éves, de repülöre pl feltudott ülni, és nem is érezte rosszul, pl autóban sokkal rosszabb neki.

Èn amondó vagyok, hogy a fül mögötti egyensúlyérzékkel nem lehet nála minden rendben. De ami fura, hogy anyukám bicajozni is tud jól, és 60 éevsen is gyorsan biztonságosan tekeri.

2015. okt. 31. 06:13
 7/14 anonim ***** válasza:

Dehogy! Tapasztalatból tudom! :)

Kislányom 4 éves. Kiskorában egyáltalán nem szeretett hintázni, vagyis félt. Szerintem. Nem is erőltettük.....amíg Ő nem kezdeményezte. Mostanra már imád hintázni, repül mint a többi gyerek. Emellett hihetetlenül okos, ügyes!

Jaaa, anyósom a mai napig nem mer hintázni. :) pedig eléggé toppon van agyilag! :)

2015. okt. 31. 08:41
 8/14 anonim ***** válasza:

A kisebbik fiam nem szeret hintázni és csak 1,5 évesen indult el, viszont 2 éves korára annyira folyékonyan beszélt, hogy mindenki a csodájára járt.

A nagyobbik fiam imád hintázni, 10 hónaposan stabilan járt, viszont beszélni csak kb. 2,5 kora körül kezdett és most a suliban gondjai vannak az írással (ez állítólag a kúszás kimaradása miatt lehet).

Szóval én semmilyen összefüggést sem látok a hintázás és az agyi kapacitás között :)

2015. okt. 31. 11:22
 9/14 anonim ***** válasza:
Valóban az egyensúlyérzékelő rendszerrel lehet baj, bár ez korántsem biztos. Barátnőm mindkét gyerekénél ez volt, szerencsére nagyon hamar észrevette. Mindketten korai fejlesztést kaptak e miatt, most, pár év után semmi bajuk.
2015. okt. 31. 13:28
 10/14 anonim válasza:
Én azt is hallottam hogy segitt az eggyensujozásbon is. Böngéssz ra az interneten biztos találsz v.mi érdekesset
2015. nov. 1. 19:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!