Sok helyen azt olvasom, hogyha egy pici gyerek kiskorától nem szeret hintázni, az rosszat jelent, miért?
Figyelt kérdés
2015. okt. 30. 21:46
11/14 anonim válasza:
Önmagában ebből nem lehet messzemenő következtetést levonni.
Ettől függetlenül ha a kisgyermek szeret hintázni, az nagyban hozzájárul az egyensúlyérzékelésének, koordinációs készségeinek fejlődésében, a térirányok megismerésében, és transzfer módon az értelmi képességek fejlődésére is jótékonyan hat.
Aki sose szeretett hintázni, önmagában ebből semmiféle pozitív,vagy negatív következményt nem lehet megállapítani.
Erőltetni nem kell, ha idegenkedik tőle a gyermek.
Felajánlani viszont lehet időnként (mondjuk, 3 / 6 havonta, sacc per kábé; egyéni paraméterektől is függ a felajánlás szükségessége).
12/14 anonim válasza:
Ezt a "ráhúzunk általános dolgokat a gyerekekre" csak okoskodásnak tartom. NEM VAGYUNK EGYFORMÁK! És a kisgyereke pont olyan, mint a felnőtt, csak kicsi, tehát neki sem kell olyannak lenni, mint a többségnek! Nekem a legnagyobb nem szeretett semmi ilyesmit, mert félt, persze ez csak kicsit később derült ki. El mondanám, hogy az egyensúlyával sincs semmi baj, az idegrendszere meg neki a legjobb a családban, de komolyan! Az egyensúlyával tényleg volt baj, pont ezért félt szerintem, de kinőtte és kész. Ha nem nőtte volna ki, akkor mi van? Javult volna, az biztos, és nem kell egyformának lennünk, csak azt tudom hangsúlyozni!
13/14 Tanyasi Peti válasza:
Több más tünettel társulva tényleg jelenthet idegrendszeri éretlenséget (mint az én fiamnál is). Egy másik fontos tünet, ha a hasrafordulás, felállás-járás között nagyon kevés volt a csúszó-mászó időszak. (az én fiam 6 hónaposan felállt) Mi akkor örültünk neki,de kiderült, hogy a védőnőnek (nekünk is, ha meglettek volna a mai ismereteink) már akkor gyanús kellett volna, hogy legyen, hogy valami nem kerek. A legjobb, amit tehetsz, hogy szakembert keresel fel, mert mi itt, különösen távolról, nem tudjuk megítélni, van-e baj. Az idegrendszeri érettség/éretlenség különféle játékos vizsgálatokkal kideríthető. Nálunk a helyi nevelési tanácsadó végzi. Ha tényleg van probléma, általában rendszeres tornával (tsmt) teljes mértékben kezelhető. Nem kell pánikba esni :-)
14/14 anonim válasza:
Abszolút nem jelent rosszat,semmilyen fejlődési rendellenességre nem utalhat az ha a kicsi nem szeret hintazni. Ebből ilyesmire nem lehet következtetni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!