Szokta-e 1,5 éves gyereked gyakran ki-be csukogatni a szekrényeket, ajtókat?
19 hónapos a fiam. Nem igazán csinálja ezt már, az csak akkor volt érdekes, mikor elindult és rájött, hogy érdekesek a szekrényajtók és ki be csukogatta-csapkodta, talán olyan 14 hónaposan. Aztán rájött, hogy érdekesebb, ami benne van, de mivel nem engedtem, hogy kipakoljon, így már nem volt olyan érdekes. Aztán mikor végre felérte a fürdőajtó kilincsét, akkor jött megint egy ilyen "jaj de jó hogy már ezt is tudom" fázis, és akkor pár hétig ez volt a sláger, hogy ki-be csukogatja kilinccsel. Aztán érdekesebb lett, hogy így be tud jönni utánunk a WC-re (ha éppen nem volt kulccsal bezárva), aztán eltelt megint egy kis idő, és utána az volt a nagy felfedezés, hogy most már belülről is be tudja csukni (mert azt nehezebb kivitelezni, hogy eléggé behúzza az ajtót kilincset lenyomva, hogy pontosan záródjon). (Főleg úgy, hogy nem túl magas gyerek, a többi kilincset még nem éri fel)
Most már ezt inkább célirányosan használja, ha valamit ki akar nyitni, akkor kinyitja, hogy hozzáférjen ahhoz, ami belül van. Szóval ez már nem tölti ki a napot. Viszont, ha talál valami nyitogatható kisebb tárgyat, az nagyon érdekli, szívesen elszórakozik ilyesmivel, pl szemüvegtok, és akkor kinyitja, beletesz valamit, becsukja, kinyitja, kiveszi, amit beletett....stb és közben mondogatja, hogy ajtó, ajtó. Ez akkor jött jól mostanában, ha várnunk kellett valahol, és ő a babakocsiban ült (pl bankban) és 5-10 percre ez lekötötte. Aztán hajtogattam neki az ott lévő brossúrákból valami érdekeset, vagy kinyithatót, és azzal is elvolt még egy kicsit. Szóval ennyi idősen ez még érdekes nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!