Válaszokoat várok. Mindenkinek akinek kisebb gyereke van minden ajtót pl. konyhát, fürdőt szekrényeket ablakokat kulcsra kell zárni vagy gyerekzárazni kell?
Nekem a nagyobb 5 éves a kisebb 2 lesz...nem zárok semmit és az ajtókba sincsenek kulcsok mielőtt a nagyobb vicces akarna lenni és bezárja.
Amúgy nem normális dolog,hogy zársz mindent.
amerikai konyhánk van, de a 4 évesem már rég segít nekem főzni, igazából egész pici korában is jött velem, csak akkor még a műanyag tálakat pakolta, most már krumplit pucol, gombát panírozza, stb...
de ha lenne ajtó se zárnám be, ha mondjuk enne egy joghurtot akkor bemegy, kiveszi a hűtőből, kivesz egy kanalat és eszi is. vagy önt magának egy pohár teát ha szomjas.
fürdő ajtót se zárjuk, el is tettük a kulcsot nehogy magára zárja. a hypo és egyéb veszélyes dolgokat fönt, magas polcon vannak, a mosógép fölé szereltük, pont azért, mert így székről se tudja elérni.
egyébként szintén magammal szúrnék ki ha az ajtót kéne nyitogatnom mikor kezet kell mosni...
szekrények nincsenek már kb. 2 éve zárva, egyébként is csak azok voltak amik veszélyes rá nézve, de már nem kell.
ablak az parám, ezerszer elmondtam és a mai napig rendszeresen megbeszéljük, hogy ablak közelébe se mehet. régen nem voltak fenn a kilincsek, és csak bukóra nyitottuk. most már csak az erkélyen nincs kilincs (szintén magas polcon van, én elérem :D), oda szeret kiülni nézelődni de sajnos nem szól(na) csak menne, így még oda nem tettük vissza, ablakokon már van. de tényleg ez az egy amitől rettegek, természetesen nyitott ablakkal nem hagyom még a szobában, meg már betéve tudja, hogy miért kerüli nagy ívben :)
hogy érted, hogy ha nem zársz mindent akkor káosz van? mit csinálnak a konyhában vagy a fürdőben? nem is értem, ekkora gyerekéknél nem elég ha elmagyarázod, hogy mit lehet és mit nem?
Semmin nincs gyerekzár és semmit nem zárok.
Három gyerekem van, 1,3,5 évesek.
Valamit rosszul csinálsz, próbálj változtatni a nevelési módszereiden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!