Válaszokoat várok. Mindenkinek akinek kisebb gyereke van minden ajtót pl. konyhát, fürdőt szekrényeket ablakokat kulcsra kell zárni vagy gyerekzárazni kell?
A nagy 5 éves, előle semmi sincs elzárva. Bemehet a fürdőbe kezet mosni, a konyhába inni, enni, de a spájzba is bemehet, s azt vesz el amit akar. A szobában is szétpakolhat, játszhat, de tudja mindent vissza kell majd pakolnia. Van egy 10 hónapos, most tettem gyerek zárat a vegyszeres szekrényre, és még egyet a cipősdoboz szekrényre, mert szerette nyitogatni, de sokszor odacsípte az ujját.
na meg a pici nem mehet a konyhába, nehogy leforráza magát ha főzök, meg a wc-be sem mehet, mert eszi a wc papírt, s bele nyúl a wc-be.
Kulcsra semmit sem zárunk.
Nem tudom elképzelni mit csinálnak. Kiszórják a lisztet, fűszereket..?
Fürdőben mit tudnak szét pakolni? Kiugranának az ablakon?
4,5 a fiam, 2,5 a lányom. Rettenetesen elevenek, de nem zárunk semmit. A szekrényeket régebben zártam, mára megtanulta a kicsi is, hogy nem szabad kipakolni, le is szereltem a gyerekzárakat (2 évesen amúgy is ki tudta már nyitni). Konyhán nincs ajtó, fürdőbe nem járkálnak be, csak ha kezet akarnak mosni. Egy szekrényt zárok, de azt is csak befőttes gumikkal, amiben a vegyszerek vannak, a mosogató alatt. Ki tudná nyitni a pici is, de nem teszi, mondja is mindig, hogy ott vannak a "csipős dolgok", nem piszkálja.
A szobájukban mindig full káosz van, és néha a bugyis fiókjukat kirámolják, hogy mosógépest játszanak, de mást már nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!