Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyi idő alatt tanulja meg...

Mennyi idő alatt tanulja meg az új nyelvet egy 5 éves gyerek?

Figyelt kérdés

Fiam 5,5 éves, Nagy-Britanniába költöztünk, tegnap kezdte az iskolát, úgy, hogy gyakorlatilag egy szót sem tud angolul. Tudom, hogy várhatóan hamar meg fogja tanulni, de mennyi idő az a "hamar"? 2 hónap? 1 év? Vagy annál is több?

Tisztában vagyok vele, hogy minden gyerek más, ezért inkább azokhoz szól a kérdésem, akik saját maguk vagy közeli ismerősük volt ilyen helyzetben, mennyi idő alatt tanult meg az új nyelven kommunikálni a gyermeketek?

2015. okt. 20. 13:54
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Hat éves voltam, amikor Németországba költöztünk.

Egy szót sem tudtam, és iskolába kezdtem járni azonnal 8Na ez volt szüleim egyik legrosszabb ötlete...)

Állítólag egy hónap után mindent értettem és fél év után folyékonyan beszéltem.

2015. okt. 20. 13:58
 2/10 anonim ***** válasza:
83%
Idegen nyelvű oviban dolgozó ismerősöm szerint nulláról induló gyerekek 2-3 hónap után folyékonyan beszélgetnek a társaikkal. Ők 4-6 évesek. Ha nem csak oviban, de mindenhol ilyen nyelven beszélnek hozzájuk, körülöttük, szerintem ez még rövidebb idő lesz.
2015. okt. 20. 14:03
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Valtozo, en itt lakom, igy sok ismerosom vsn ebben a cipoben, par honap alatt altalaban, de az elso iskolaban tolotott ev utan fokyekonyan beszelnek.

Rengeteg ilyen gyerek van, igy a tanaroknak meg van erre a modszeruk.

Meg kicsi, jokor jottetek.

A baratnom fia 11 eves, ez kb a legrosszabb kor kijonni, o mar nehezebben tanulja, es mar majdnem tini, igy kikozositik , pont abban a korban vannak.

2015. okt. 20. 14:03
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom akkor nyelvi előkészítőbe/felzárkóztatóba került a gyerkőc? Ne aggódj, pikkpakk felszedi a nyelvet. Ezen a részen ugye rengeteg bevándorló van, így van rutin a nyelvet nem beszélő gyerekek nevelésében, kezelésében. Egyszercsak azt veszed észre, hogy leköröz a gyereked! (Tapasztalat :) )
2015. okt. 20. 14:07
 5/10 A kérdező kommentje:
Itthon nyilván magyarul beszélünk, helyi ismerőseink pedig még nincsenek, vagyis vannak, de mind magyar. :) De biztató dolgokat írtatok, köszönöm.
2015. okt. 20. 14:08
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Támogasd, hogy barátkozzon, és ha lesz egy -két legjobb barátja, motivált is lesz, és még gyorsabban fog haladni. Hívjatok át kisgyerekes ismerősöket, akik így beszélnek, megkönnyítik a beszokást, és a magányt is csökkentik.
2015. okt. 20. 14:09
 7/10 A kérdező kommentje:
Nem nyelvi előkészítőbe került, hanem sima osztályba, és hetente egyszer egy órát fog vele meg még pár gyerekkel foglalkozni egy tanár. Nem Angliába jöttünk, hanem Skóciába, itt is vannak bevándorlók, de nem annyi, mint Angliában. (Illetve ott nem tudom, mennyi van, de ennél szerintem több.)
2015. okt. 20. 14:10
 8/10 A kérdező kommentje:
És engem nem lesz nehéz leköröznie, tudok ugyan angolul, de azért még van hova fejlődnöm nekem is. :)
2015. okt. 20. 14:11
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Hétvégén járjatok közösen olyan programokra,ahol sok helyi ember is megfordul. Fesztiválok, előadások, koncertek stb... Mindketten sokat fogtok tanulni belőle illetve a fiad is jobban beilleszkedik, ha pl. egy játszóházban más gyerekekkel is találkozik, gyakorol, nem csak azt a 20-at látja, aki az osztályában van.
2015. okt. 20. 15:25
 10/10 anonim ***** válasza:

Férjem 6 évesen állítólag 1 hónap alatt kezdett el tökéletesen, akcentus nélkül beszélni.

Mindenesetre nagyon gyorsan tanulnak, mint a szivacs olyan az agyuk.

2015. okt. 20. 17:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!