Mennyi idős korában tanulja meg egy gyerek a születésnapját?
Figyelt kérdés
Az enyémnek még mindig nehézséget okoz, pedig áprilisban lesz 6 éves. Katasztrófa. Nagyon unom.2014. márc. 2. 12:21
1/5 anonim válasza:
hogy érted? nem világos a kérdés, mire is vagy kíváncsi.
enyém 4 éves, tudja mikor van a szülinapja, mivel nagy ünnepkor van, így van is mihez kötnie, de mivel nem ismeri a naptárat, így megfoghatatlan számára az az x hónap ami előtte van. megkérdezi mennyit kell aludni, így próbálja behatárolni, aztán mikor nagyon közeledik már akkor tudja
2/5 anonim válasza:
Az én lányom már 3 évesen el tudta mondani, hogy mikor és hol született, és tudta hogy hány éves. De a társainak nemhogy akkor nem volt még fogalma róla, hanem az 5. szülinapi partiján a lányomnak megkérdeztem a többi kislányt, hogy mindenki mondja el mikor és hol született és fogalmuk nem volt róla. Úgyhogy azért annyira ne aggódj. Gyakoroljátok fürdés közben pl. Ne keseredj el, minden gyerek más.
3/5 anonim válasza:
4 éves lesz a kislányom és tudja a szülinapjának a dátumát. Nem tanítottam, de mivel nagyobb termetű a kortársainál, többször elhangzott különböző szituációkban. Viszont nem érti, hogy mennyire van az közel vagy messze. Az idő fogalma az nagyon nehéz még nekik és bár a dátumot meg tudják tanulni, teljesen normális, ha egy 6 éves még nem tudja, hogy mikor is van az akkor. A kislányom most kezdi érteni, hogy holnap meg holnapután, tegnap és sejti, hogy mit jelent a hét, mivel megtanulta a napokat és ugye szombaton és vasárnap nem megy oviba. Szerintem ez a maximum ami egy ovistól elvárható. A többi adatszerüen tanítható,(bemagolja) de hogy mikor fogja fel az iskolás, az kérdéses.
4/5 anonim válasza:
Az enyém ötéves, évek óta tudja, hogy farsangkor van a szülinapja, de a pontos dátumot csak mostanában tanulgatja. Egy háromévesnek még semmit nem jelent, hogy mondjuk feburár 8, nem érti, mi a fene az :) Legalábbis az én gyerekem csak most kezdi pontosabban érteni az idővel kapcsolatos fogalmakat.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek, megnyugodtam kicsit. Az enyém nagyon el van varázsolva, de remélem, hamarosan kinövi. :)
2014. márc. 3. 10:04
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!