Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 6 éves kisfiam "megtalálta" a...

6 éves kisfiam "megtalálta" a kukacát. Hogyan kezeljem?

Figyelt kérdés

Rájött, hogy jó érzés neki, ha ott kicsit "vakarja" a kukiját (így mondja). Tudom, hogy nem szabad tiltani (nem is akarjuk), hiszen ez nem bűn. Ami zavar, hogy már az oviban is csinálja, igaz csak alvás időben. Ennek viszont nem örülök és nem érti meg, hogy csak itthon lehet csinálni, az oviban nem.

Mit tanácsoltok? Hasonló cipőben jártatok?

2015. okt. 14. 17:39
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom, az én fiam is 6 éves múlt a nyáron, és nálunk is most kezdődött el...nekem először csak az volt a furcsa, hogy fürdéskor fennhangon mondta, hogy ne menjek be a fürdőszobába, majd ő megfürdik, és csak akkor mehetek be, ha szól, hogy kész van...ez idáig nálunk nem fura, mert egyedül megfürdik, csak a végén szoktam bemenni, hajat mosni, stb, csak egyszer nem tudtam, hogy miért mondja, és benyitottam (addig ez olyan normális dolog volt, nem háborgott érte..;) ), viszont akkor rám kiabált, hogy "ANYA? MONDTAM, HOGY MAJD SZÓLOK!!!!" Éppen a kukijával volt elfoglalva...én sem nagyon tudom, hogy reagáljam le, annyiban maradtunk, hogy fürdik egyedül, és tényleg nem megyek be. Azt viszont megbeszéltük, hogy más előtt nem csinálunk ilyet..azt kell megértetni vele valahogy, hogy ez mindenkinek a magánügye, és nem illik ilyet mások előtt csinálni, sajnos egyenlőre más ötletem nekem sincs, csak jelezni akartam, hogy nem vagy egyedül...:)
2015. okt. 14. 20:24
 12/18 A kérdező kommentje:

Köszi utolsó! Az én fiam is nyáron töltötte a 6-ot és kb. akkor kezdődött ez az egész.

Én már mindent mondtam neki, hogy mások előtt nem illik, magánügy, csak itthon, de azt mondja, hogy nem bírja ki, és alvásidőben csinálja. Óvó néni már rászólt, hogy hagyja abba. Ők amúgy azt mondták, h ne aggódjak, természetes. Volt már olyan ovis, aki egész nap, még játékidőben is azt csinálta. Na, Ő már problémás volt, mert gyakorlatilag egész nap csinálta volna. Az én fiam "csak" alvásidőben.

2015. okt. 14. 20:57
 13/18 anonim ***** válasza:
Az nem is merült fel bennem amúgy, hogy esetleg az oviban is előfordul ez a fiamnál...az óvónéni nem jelzett semmit! Nálatok egyébként hogy került ez szóba? Már az oviban! Te hoztad szóba vagy az óvónéni? Mindazonáltal szerintem is normális dolog, valószínűleg minden gyerek eljut egyszer ide, csak tapasztalni egy kicsit érdekes, nálunk pl első gyerek, tehát nincs összehasonlítási alapom, hogy mikor kezdi érdekelni a gyerekeket ez a téma!!! :) Annak azért én sem örülnék, ha kiderülne, hogy az oviban is előfordul, viszont ha az óvónéni szerint természetes, nem hiszem, hogy aggódnod kellene. Biztosan szólna, ha gond lenne...
2015. okt. 14. 21:23
 14/18 anonim ***** válasza:
Nekem ikreim vannak,3 evesek.Kisfiam mar egy nehany honapja felfedezte maganak,es huzogatja...megbeszeltuk hogy ezt csak akkor szabad ha senki se latja.Alvas elott mindig "futykosozik"(O igy hivja :D)neha reggel ugy fel kel hogy a keze a nadragban van,vagy nincs rajta pizsi se.Beszeltem pszichologussal azt mondta normalis,meg jo hogy az oviban marad rajta gatya.De amugy O mar egyre kevesebbszer csinalja.(5 honapja tart neki kb).Kislanyom most vette eszre hogy az jo a nunijat dorzsolgeti.Agyban is hason fekszik es egy plusshoz dorzsoli a kis punijat.De annyira hogy teljesen kipirosodik es leizzad.Vele meg nem sikerult megertetni hogy nem szabad,igy oviban is gyakran csinalja de ez nem meglepo az ovoneniknek.Neha elbujik a kiskonyhaban es ott csinalja.Alvas elott szintugy mint a tesoja,igy alszik el ha elotte megbirizgalha a nunijat,oviban meg nem alszik hanem egy plusst a labai koze szorit es mozog,nagyokat vigyorog kozben.Hat ilyen az elet,en duplan megelem raadasul egyszerre:)
2015. okt. 14. 22:48
 15/18 anonim ***** válasza:
Leginkább a 15 hsz-re reagálnék. Azért ebben a mértékben nem normális, illetve valamit jelez, a gyerek így próbál örömhöz jutni, mert valami bántja. Láttam már olyan kislányt, aki egész nap maszturbált az oviban, felmászott az ajtókilincsre, ha bent voltak, az udvaron pedig a mászókára és azon dörzsölte magát. Természetesen ok is volt a háttérben, a szülők válása. Az önmagában teljesen természetes, hogy játszik a nemi szervével a gyerek, ugyanolyan örömszerző tevékenység, mint egy felnőttnél, de ha nincs olyan délutáni alvás, amit ne masztival töltene, az nem oké, és érdemes kideríteni, hogy mi a baja a gyereknek, esetleg pszichológust is nyugodtan meg lehet kérdezni.
2015. okt. 15. 09:40
 16/18 anonim ***** válasza:
#15 vagyok es utolsonak cimeznem!Nem irtam hogy a gyerekem folyton maszturbal,az ovodaban akkor szokta csinalni ha eppen nem jatszik senkivel,nem dorzsolgeti magat a maszokhaz meg a kilincshez.Otthon is csak elalvas elott csinalja,egyebkent elfelejti csak pl ul a szonyegen,meset nez,neha es ugy mozdul(ezt most itt nem tudom elmagyarazni)akkor eszebe jut es csinalja.Nem fuggo a lanyom es semmi baja nincs.Boldogan elunk,apukajukkal sose veszekszunk(az O jelenlezukben soha,neha persze osszekapunk)szep ruhai,jatekai vannak,nem szarazkenyeret eszik,vanbak baratai es boldog.Boldogan jon haza az ovibol es elmeseli hogy mit jatszottak rajzoltak ma.Ennyi
2015. okt. 15. 16:18
 17/18 anonim ***** válasza:
16 Az előző hsz-edben nem ezt írtad, én pedig egy másik esetet írtam le, nem a te lányodét, nyilván, mivel őt nem ismerem. Legtöbb esetben egyébként kistesó születése "hozza ki" ezt a problémát, senki nem mondta, hogy rossz a családi életetek.
2015. okt. 15. 16:21
 18/18 A kérdező kommentje:

Nálunk úgy derült ki, h az oviban is csinálja, hogy elmondta a kisfiam. Mindig megkérdezem az óvó nénit, hogy aludt-e, de mondta, hogy nem. Otthon pedig elmondta a kisfiam, hogy a kukiját "vakargatta" alvásidőben. Később az óvó nénitől konkrétan rákérdeztem, hogy most is a kukiját birizgálta alvás helyett és mondta, h igen.

Szerencsére máskor nem csinálja és itthon is max. mesenézés közben.

2015. okt. 16. 08:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!