Hogyan kezeljem az ilyen viselkedést?
Figyelt kérdés
Kisfiam 2 èves. Nagyon eleven akaratos kisember. Leülök vele jàtszani, de egy idő után durvàn jàtszik ès pl hozzam vàgja az autojàt stb vagy elkez verekedni ès hiàba szòlok rá. Ilyenkor elmagyaràzom neki,h mièrt nem csinàlunk ilyet,de semmi hatása....dèlutáni alvàs előtt is ez van. Pàr hete dolgozom ès a pàrommal van itthon. Felváltva dolgozunk 4 napot a pàrom 3 napot èn , este persze együtt vagyunk....ti hogy kezelitek az ilyen verekedős helyzetet?2015. aug. 24. 15:13
1/5 anonim válasza:
Én megmondtam a fiamnak, hogy ha így viselkedik, akkor befejeztük a játékot. Nem csak fenyegetőztem vele, hanem ha még egyszer előfordult akkor felálltam és otthagytam. Leszokott róla.
2/5 anonim válasza:
Én is mindig egyből kimegyek a szobából, megmondom h nem vagyok hajlandó ezt tűrni és további jó szórakozást kívánok egyedül.2 perc múlva mikor leesik neki, jön utánam és odabújik bocsánatkérésképp. (már nagyon ritkán csinálja, 2,5 éves lány).
3/5 anonim válasza:
nincs minta, amit utánozhat?
pont tegnap láttam egy faces képet, apuka ordít anyukával, anyuka a kicsivel, így a kicsi a maciját bántja..
csak mert a gyerek utánzással tanul. vagy a bölcsiben, játszóbölcsiben, stb is láthat ilyet más gyerekektől is tanulnak.
de aressziót okozhat megkésett beszédfejlődés is, tipikus tünete annak, hogy amiért nem tudja magát kifejezni, frusztrált lesz, ez fog átmenni agresszióba egy idő múlva
5/5 A kérdező kommentje:
Köszi a vàlaszokat.... Nem szoktunk egymással kiabálni. Veszekedès is ugy megy nàlunk mint egy sima beszèlgetès ès mindig enged valamelyikünk....szeretjük egymást a pàrommal ès nem szoktuk egymàst leordítani...a kicsire rászól hangosabban,de csak amikor màr tènyleg a hatàrokat feszegeti. Amióta dolgozok ilyen a viselkedèse. Olyankor nem tudok vele eleget foglalkozni, m főznöm kell màsnapra, vacsit csinálni stb. Próbàlok ilyenkor leülni vele jàtszani ès ilyenkor jön a verekedès. Ilyenkor ott hagyom őt. Párom nèha ràcsap a fenekemre lehet h ezt utànozza.... Mèg nem beszèl rendesen, mond pár szót ès mindent szèpen megèrt.
2015. aug. 24. 15:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!