Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Az elkeseredés határán vagyok!...

Az elkeseredés határán vagyok! Öntenétek belém egy kis optimizmust?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A lányom szeptemberben kezdte az ovit, itthon voltam vele végig, de már nagyon vágyom arra, hogy visszamehessek dolgozni!! Ami sajnos nem tűnik olyan egyszerűnek! :( A férjem a vendéglátásban dolgozik, reggel elmegy itthonról, és este 22-23 óra fele ér haza, egy héten 5 napot megy így. Minden szombaton, és vasármap is muszáj bent lennie, segítségünk nincsen. Nagyon-nagyon szeretnék a szakmámba visszamenni, de egyszerűen nem tudom megoldani, 1 órája hívtak be megint állásintejúra, elmondta telefonba, hogy hogyan kéne dolgozni, és nem tudom megoldani, mert nem tudom hova tenni a gyereket, ezért még az interjúig sem jutok el! :( A mai világban, szinte mindenhol kell szombaton is dolgozni, vagy minimum estig, de az oviba 6-ig odakell érni. Mit csináljak? Lenne több lehetőségem is, amik nagyon kecsegtetőek, de meg sem próbálom, mert tudom, hogy szombaton is 9-ig ott kellene lenni. :( Nagyon elvagyok keseredve! Köszönöm, ha elolvastad

2015. okt. 14. 12:13
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Nincsen itton hétvégén a férjem! Szombat, vasárnap mindig dolgozik, akkor van a legnagyobb forgalom az éttermekben. 2 napja teljesen szabad, de azok mindig hétköznapok. Valaki írta, hogy hogyan lehet mindkettőnknek ilyen munkahelye. Nos, az éttermek nem zárnak be délután 6 kor, sőt van olyan kedves vendég, akire este 10-kor jön rá, hogy éhes.

Velem meg az a helyzet, hogy egy szakmám van, ez a szépségiparban van. Nem tudom, hogy másfele hogyan nézelődhetnék, ha mindenhova kérnek tapasztalatot, de minimum képesítést.

Egyébként nem azért akarok visszamenni dolgozni, mert kenyérre kell a pénz. Pont a leírtak miatt, jól keres a párom, simán kétszeres fizetést is hazahoz, hanem azért szeretnék visszamenni, mert szükségem lenne rá, hogy ne itthon üljek.

2015. okt. 14. 12:49
 12/20 anonim ***** válasza:

Ha csak nem saját étterem, akkor nem normális hogy a férjed minden hétvégén dolgozik, de ti tudjátok.

Amíg nem találsz fix munkát, vállalj "házalást"-kisgyerekeseknek ez tök jó, legalábbis a környékünkön működik. Itthon vagyok a picivel, de nem mindig jutok el fodrászhoz, kozmetikushoz, és van olyan aki vállalja hogy kijön házhoz.

2015. okt. 14. 13:00
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Próbálj meg otthon dolgozni maszekban. Nekem is ez ugrik be mint lehetőség. És akkor csak annyi kuncsaftod lesz, amennyit elvállalsz.
2015. okt. 14. 13:08
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Ha szépségiparban dolgozol, akkor gondolom valamilyen szolgáltatás (fodrász, sminkes stb...)

Ha a férjed jól keres, alakítsatok ki otthon ehhez a szakmához szükséges helyet és mindig annyi embert vállalj amennyire ráérsz. 1-2 év alatt biztos kialakul az ügyfélköröd, illetve annyi ember amennyi mellett a lányodra is marad idő.

Esetleg ha jó vagy a szakmában nem akarod oktatni? Ott lenne fix beosztás hogy 8-tól délig vagy hasonló módon szervezel tanfolyamot.

2015. okt. 14. 13:11
 15/20 anonim ***** válasza:
83%
Keress olyat helyet, ahol "széket" bérelsz és akkor annyit és akkor dolgozol amennyit akarsz. Sok helyen működik így. Mondjuk, szépségiparban inkább délután van a hajtás, délelőtt kevesebben járnak, de ez van. Azon a 2 napon mikor a férjed szabad telerakod magad estig kliensekkel. Vagy házhozjársz, dolgozol otthonról. Műkörmözni, hajatvágni is lehet otthon, max ha kozmetikus vagy akkor a gyantázás húzósabb.
2015. okt. 14. 13:14
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

mondjuk ez így milyen kapcsolat, hogy sosincs otthon? gyereke így se úgyse látja...

ha meg van kesh, akkor nyiss szalont

2015. okt. 14. 13:19
 17/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hozzászólásokat! Megpróbálom a székbérlést, de ott is ki kell fogni olyat, ahol nem kérnek vállakozóit.

A kedves utolsónak üzenem, a milyen kapcsolatra, hogy köszönjük szépen sok ember szeretne olyan kapcsolatot, mint a miénk. Sosincs otthon? 2 teljes napot itthon van egy héten, a többi napon pedig, 3-4 órával jön később haza, mint általában az emberek, de meg is fizetik neki azt hiszem...

2015. okt. 14. 13:29
 18/20 anonim ***** válasza:
Ha mindketten délután dolgoztok sokáig, akkor gondolom reggel nem probléma a gyereket elvinni. Azon a 2 napon, amikor a férjed szabadnapos délután is tud menni az oviba. Akkor összesen 3 délutáni elhozatalt kell megoldani. Erre a 3 alkalomra kell valakit megkérned, vagy megfizetned, hogy hozza el a gyerkőcöt és vigyázzon rá 1-2 órát, amíg te hazaérsz.
2015. okt. 14. 13:42
 19/20 anonim ***** válasza:
kaptál opciókat, de neked egyik se tetszik ahogy látom.
2015. okt. 14. 13:48
 20/20 A kérdező kommentje:
Akkor olvasd el az utolsó hozzászólásomban a 2. mondatomat. A székbérlés lesz a járható út, ezt írtam.
2015. okt. 14. 13:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!