Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 16 hónapost hogyan tudok...

16 hónapost hogyan tudok fejleszteni, lekötni?

Figyelt kérdés
Formabedobót érti de még én mutatom meg neki hová dobja, karikatornyot csak szétdobálja és az építőkockákat is. Mivel tudnám még lekötni? Úgy érzem csődöt vallottam :/
2015. okt. 9. 12:33
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Ennyi idősen a szabad játék a legjobb fejlesztés. Vagy menjetek ki egy mezőre/játszótérre és hagyd felfedezni, vagy bent keress nem veszélyes tárgyakat és add neki. Fakanál, PET palack, üres női táska, lavór, stb.

De most ősz van, falevél, gesztenye, bot, termések (ha nem mérgező), ezek mind jók játéknak.

Ne te irányítsd a játékot, hanem hagyd őt, hogy megvizsgálja a tárgyakat és azt tegyen velük, amit akar.

2015. okt. 9. 12:40
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Pont ugyanazt akartam írni, mint az első válaszoló. Ne akard fejleszteni, hagyd önállóan felfedezni, játszani.
2015. okt. 9. 12:49
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Előttem minden lényegeset leírtak. Játsszátok azt, ami érdekli! Ha sétálni szeret, akkor sétáljatok, ha könyvet nézegetni, akkor nézegessetek, ha építőkockát szétrombolni, akkor meg Te építesz, ő rombol. 5-6 éves korában ráérsz elkezdeni a fejlesztést, ha szükséges lesz.
2015. okt. 9. 12:53
 4/7 anonim ***** válasza:

Ez épp elég fejlesztés neki.

Az én lányom 15 hónapos, de a mozgásos játékok most sokkal jobban érdeklik, mint az hogy leüljünk és építőkockázzunk.

Hintázzatok, szaladgáljatok, labdázzatok, járdaszegélyen kézen fogva próbáljon sétálni,mászó alagútban bújkál, kismotort most tanulja, evés közben add a kezébe a kanalat, van ilyen matatófala azon szeret kapcsolgatni.

2015. okt. 9. 13:05
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Én csak a saját 16 hónaposomról tudok nyilatkozni. Mivel fiú, ezért imád szerelni. Van neki mindenféle szerszáma és alkatrésze (amik nem nagyon veszélyesek), rengeteg féle játék, autók, műanyag, plüss, fa építőkocka, duplo-szerű építő, bábok, babák, könyvek, kismotor, labdák, óra, távirányító, rossz telefon, hinta, konyhai edények (komplett "baba konyha"), flakonok, tejes doboz, vöröshagyma, fokhagyma, tészta és magvak üvegekben, mosogató szivacs és még sorolhatnám... Imád rajzolni! Ekkora babának még A0-ás rajzlapot kell az asztalra ragasztani és viszonylag nagyobb méretű ceruzával, zsírkrétával jól boldogulnak. Nincs TV és nincs háttérzaj (rádio). Sokat van az udvaron is a kutyákkal. Egy percre se tud megállni, mindig csinál valamit. Ha közreműködésre van szüksége jön és elmagyarázza mit szeretne. Emellett az anyja és én is folyamatosan bevonjuk a saját tevékenységeinkbe. A múlt hétvégén egy napig ástunk a kertben. Úgy elfáradt, hogy még én is meglepődtem. Természetesen a lehető legtöbbet vele kell lenni és foglalkoztatni. Persze tudom, hogy mellette a háztartást is vezetni kell, de abba is be lehet vonni. Az enyém evés után megy a seprűért/lapátért és hozza, sepri, "takarít" (a szándék a lényeg). :) Ha a kezébe adom a szemetet és megkérem, hogy dobja a kukába, akkor kidobja. Szóval bármivel le lehet kötni, nem kell feltétlenül mindig játékokat használni. A tevékenységek után pedig közös rendrakás következik.
2015. okt. 9. 15:01
 6/7 anonim ***** válasza:
Közben eszembe jutott, hogy nálunk a hangszerek is nagyon kedvelt játékok. A játék szintetizátort naponta használja, de gyakran lenyúlja a furulyát is és ő is fújja meg anyának is viszi, hogy furulyázzon neki egy kicsit. Az meg alap amit a többiek is írtak, hogy hagyni kell szabadon játszani! Élje ki a kreativitását, ismerjen meg minél több formát, és anyagot. Nem baj, ha nem rendeltetsészerűen használja a játékokat, az ő fantáziájuk sokkal színesebb, mint a felnőtteké. Idővel úgy is rájön a formabedobó meg a karika torony helyes használatára. Ebben a korban nagyon fontosak a nagymozgásos játékok (és a sok tér), mert az az alapja a beszédfejlődésnek.
2015. okt. 9. 21:22
 7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a részletes választ! Mentek a zöld kezek!
2015. okt. 10. 06:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!