Testvérféltékenységet ti hogyan kezelitek? A 2 éves bántani akarja a 6 hónapost. Eddig nem volt ilyen baj.
Figyelt kérdés
Azzal kezdődött, h le akarta önteni egy kisvödör vízzel. Aztán nyomkodni meg csipkedni akarta. Nem akarom büntetni, mert szerintem annál inkább fogja csinálni. Szépen elmondtam neki, h mi van... De nem igazán használ. Mit csináljak? :( Nem akarom azt, h 24 órában félteni kelljen a picit.2015. febr. 27. 12:41
1/2 anonim válasza:
Hát ha normális a helyzet, akkor egy hét lesz kb durva (nálunk ennyi volt). Én mindig mondtam neki, hogy finomabban, inkább simogatva, és egy idő után megértette . Nem szándékos náluk, csak hirtelenek a mozdulataik. De az is iszonyú sokat segített, hogy a nagyobbal elmentem kettesben sokszor ide-oda, mert lehet figyelem felhívás is. Főleg ha egy nagy törödést igénylő sokat síró kistestvérről van szó. Még pici az első gyermeked is.
2/2 anonim válasza:
Két kisebbik gyermekem között ilyesmi a korkülönbség, ott is a nagyobb 2 éves kora körül jött elő a féltékenység. Próbálj meg minél több időt tölteni a nagyobbal, többet ölbe venni, szeretgetni. De persze ne hagyd, hogy a kicsit bántsa. Próbáld meg erősíteni benne a tudatot, hogy ő a nagytestvér, és ennek is megvannak az előnyei, hogy ő már ügyes és okos. Például mikor le akarja önteni egy vödör vízzel, akkor mondhatod, hogy mutasd meg a kistestvérednek, hogy milyen ügyesen tudod te már a mosdóba önteni azt a vizet, vagy mikor csipkedni próbálja, akkor mondhatod, hogy ügyesen simogasd meg inkább, hogy a pici is megtanulja, hogy kell simogatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!