Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tegyek? Anyaként egy csőd...

Mit tegyek? Anyaként egy csőd vagyok. Nem bírom feldolgozni.

Figyelt kérdés

Van 2 gyerekem. Az egyik adhd-s a másik diszlexiás.

Tanulni egyik sem akar. Minden energiám, szabadidőm felemészti, hogy próbálok tanulni velük, de persze utálják, és nem akarják csinálni.

Csak a rosszkedv és a veszekedés van miatta.

Én mindig nagyon szorgalmas, jó tanuló voltam, van is diplomám. Egyszerűen nem értem, hogy hogy lehetnek ennyire alulmotiváltak.

Az adhd-ról olvastam, hogy ez az anya hibája, mert amikor a gyerek csecsemő volt, az anya túl ideges volt. Ez igaz, az voltam, akkor halt meg apukám.

Szóval kész csőd az egész. Nem is akarok ezzel foglalkozni. Ha este 5-kor hazaérek a munkából, szeretnék leülni, olvasni vagy nézni a tévét, és nem a gyerekekkel veszekedni, hogy tanuljanak már. Meg az iskolába járkálni, és szégyenkezni, hogy már megint hogy viselkedtek.

Terápiát nem kap egyik sem, azt mondták, hogy fejlesszem én itthon őket. Elvégre én vagyok az anyjuk.

Vettem könyveket, a fiammal csinálom is 2 éve, és vele használ is, úgy érzem, de a lányommal nem megyek semmire, csak egyre jobban utál miatta.

2015. okt. 4. 22:37
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Én is azt hittem, hogy az ADHD egy kitalált betegség. De a fiamnál nem egyszerűen arról van szó, hogy hiperaktív, hanem az, hogy nagyon hisztizik, és nem akar semmit csinálni. Állítólag ez is idegrendszeri probléma, és jellemző rájuk.
2015. okt. 8. 18:32
 12/14 anonim ***** válasza:

Kedves előző válaszoló!

Közöljön kérem egy olyan "tudóst", megfelelő szakképesítéssel rendelkező szakembert, aki azt állítja, hogy az ADHD egy kitalált betegség? Ehhez még pluszban kérném az erre alapuló valid kutatási eredményeiket is!

2015. okt. 8. 23:02
 13/14 anonim ***** válasza:
2015. okt. 9. 08:08
 14/14 anonim ***** válasza:
Köszönöm a linkekeket utolsó! Beleolvastam párba. A gondom az, hogy ez egyfajta elmélkedés, amit pár ember gondol a témával kapcsolatban és nem tudományos kutatás! Mióta létezik fMRI készülék, azóta igazolható fizikai módszerekkel is az ADHD-s rendellenesség. Ami a gond az, hogy a diagnosztizálása nem egyértelmű, mert pontatlanan a mostani kritériumrendszer. A hiperaktivitást el kell különíteni a mozékonyságtól, az unalomtól, a motiválatlanságtól és a fárdaságtól is. Gyakorlott terapeuta és diagnoszta ezt meg tudja tenni pár órás megfigyelés után.
2015. okt. 9. 16:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!