Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hány éves gyereket lehet...

Hány éves gyereket lehet egyedül, felügyelet nélkül fürdeni hagyni?

Figyelt kérdés
Úgy hogy az emeleten fürdik, én meg lent vagyok és teszem a dolgom. Úszni, búvárkodni tudó 6 éves gyerekem van. A kadba kevés vizet engedek, ajtó nyitva és ha beszél az lehallatszik hozzam, mert a nappalibol megy a lépcsőház.
2015. szept. 29. 21:00
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

6 éves a kisfiam, ő egyedül fürdik. Ha kádban, akkor be kell mennem rászólni, hogy mosakodjon is, ne csak játsszon, illetve, ahogy előttem is írták, ki kell könyörögni a langyos vízből :D Ha zuhanyzik, akkor beállítom neki a vizet, és innentől ügyesen egyedül csinál mindent. Hajat mosni egyedül nem szokott.

A kislányom 4 éves, mellette általában azért ott vagyok, de legalábbis a másik szobában, folyamatosan beszél játék közben :) De teljesen egyedül nem merném még hagyni. Neki még segíteni kell ki-be szállni, mosakodni, törölközni is :)

2015. szept. 30. 06:56
 12/18 anonim ***** válasza:
Kb 4-5 éves kora óta egyedül fürdik. Hétéves kora óta a haját is egyedül mossa. Mondjuk azóta már zuhanykabinunk van, ott pláne semmi szüksége az én jelenlétemre, de előtte sem volt arra szükség, hogy ott álljak mellette és strázsáljam.
2015. szept. 30. 08:01
 13/18 anonim ***** válasza:
Engem a fiaim 5-6 éves koruktól kezdve úgy zavartak ki a fürdőből, hogy na menj már ki anya :) Ajtó nyitva maradt, pár szobával arrébb csináltam a dolgomat, ha bajuk volt, szóltak, néha én is átszóltam, hogy igyekezzenek. Soha nem volt gond.
2015. szept. 30. 08:55
 14/18 anonim ***** válasza:

5,5 és 7 évesek, kb egy éve önállóan fürdenek

mondjuk panelban lakunk, ha a lakás másik végén is vagyok kb 4 másodperc alatt ott vagyok ha kell. Fülelni szoktam, főleg a kicsire, mert nagy locsapocsát rendez mindig.

2015. szept. 30. 09:47
 15/18 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

7-es, nincs probléma, csak kiváncsi voltam mások hány éves korban hagyjak egyedül.

2015. szept. 30. 16:37
 16/18 anonim ***** válasza:
Azt hittem, valaki szóvá tette, azért kérdezed. :)
2015. szept. 30. 16:41
 17/18 anonim ***** válasza:
4,5 éves a lányom. Egy szintes házban lakunk. Sokszor szoktam neki mondani, h most játszon egy kicsit, míg elintézek ezt-azt. Kinyitom az ajtót és hallok mindent. Persze megfurdetni és hajatmosni és csinálom. Most azt csináljuk, h minden este egyedul zuhanyzik le és nagyon élvezi, h o már nagylány.
2015. okt. 2. 13:48
 18/18 Coffelia ***** válasza:
Egészében áthallható lakásban már 20 hónapos kora óta pancsolhat egyedül a fiam a kádban. Szinte mindig egyedül fürdetem, az apja mindig alvás után ér haza a munkából. Én olyankor szoktam elpakolni a nappaliban a fiam után, amíg ő pancsol. Idén lesz 3 éves, istenieket játszik a műanyag halakkal, habot csinál magának, és ha véletlenül hamarabb elege lenne, mint hogy visszaérek, akkor már fél éve egyedül ki is mászik. Ha 5 másodpercre nem hallom a játék hangjait, akkor átkiáltok, hogy minden oké-e, és mivel folyékonyan beszél már 2 éves kora óta, válaszol, hogy "igen, minden". Aztán visszamegyek hozzá, marháskodunk kicsit együtt is, és kiveszem. Néha nagyon kilocspocsol, akkor felmosok, ennyi.
2019. márc. 14. 22:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!