Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 5 éves kisfiamnak mire kltsük...

5 éves kisfiamnak mire kltsük a gyűjtött pénzét?

Figyelt kérdés

18000 Ft gyűlt össze neki, és nehéz a döntés, mi(ke)t vegyünk belőle. Ötletek?

Kérlek vegyétek figyelembe az évszakot is! Én szívem szerint olyanra költeném, nem feltétlenül játékra, ami jól fejleszti képességeit ebben a korban.

2015. szept. 24. 15:28
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
Lego.
2015. szept. 24. 23:41
 22/31 anonim ***** válasza:

Én Geomagot vettem a lányomnak ötévesen ennyiért, karácsonyra. Vannak kisebb készletek is és akkor belefér még pár könyv. Az nálunk mindig a legjobb ajándék.

De szerintem az is jó ajándék, ha megtanítod gazdálkodni a pénzzel, és nem költitek el az egészet... Ami a bankban van, azzal nem ő takarékoskodik, és nem is látja. Nem buta a dolog a persely, bármennyire is leszóltad...

2015. szept. 25. 08:45
 23/31 anonim ***** válasza:

Még pár ötlet.

Nálunk ötévesen iszonyatos mentek a kirakók, akár 150-300 darabos is.

Társas: Katamino, Sündisznók, Jenga, Ki nevet a végén, Hedbanz, Varázstündér, Okos kertész, Story cubes, Quadro color, Mu-Csacsi, Szuperfarmer (ezek mind nagyon jók, tapasztalatból mondom)

Jáva

Golyópálya (világbajnok játék, nagyon ajánlom)

Játszósátor

Távcső

Mikroszkóp

Gyurmakészlet, agyagozó

Agymenők kártya

SES barkácskészlet

Sznitetizátor és minden egyéb játékhangszer

Darts (mágneses)

Geomag KOR

Sportszer pl bicikli, görkori, roler, egykerekű roller, gurulós cipő, waveboard, sole skate

Logico

Könyveket is tudok írni ha érdekel

2015. szept. 25. 08:56
 24/31 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok ötletet, nagyon jók!

Amit mindenképpen ajánlani fogok tőletek kisfiam figyelmébe, azok ezek lesznek: Sztorikocka, Hedbanz és 2 tudományos játékot is kinéztem. Az építősök is nagyon jók, de az marad Karácsonyra szerintem, mert most ő választ úgyis. A geomagtól picit félek, hogy mi van, ha nem kelti fel az érdeklődését? MEg lehet a Logico primo is, szerencsére szereti a foglalkoztató feladatokat.

Utolsó, végignéztem mindent, amit ajánlottál, nagyon jók! Néhányat kicsit korainak érzek, decemberben lesz 5 éves.

Örömmel veném, ha könyveket is ajánlanál, de inkább tudományos vagy természetismeret témájút, mert mostanában az izgatja.

Puzzle sok van, ő is rakosgat már 100-asokat, de most éppen pihi van. :) De kinéztem dinós puzzlet is, mert azt is rég szeretne már.

2015. szept. 25. 12:43
 25/31 anonim ***** válasza:

Ismeretterjesztő könyvet mi mindig a könyvtárból szoktunk kivenni, éppen az aktuális érdeklődésének megfelelőt. Ami folyamatosn érdekli, pl. csillagászat, azt vesszük csak meg. De mesét MINDIG olvasunk. Az ismerettejesztő könyv nem pótolhatja a mesét. Ötévesen abszolút kedvence volt A cica, aki haza akar menni című kis meseregény, 12-szer olvastuk, ha jól számoltam.

Ezekkel mind ötévesen játszott a lányom, amiket fent írtam.

2015. szept. 25. 12:48
 26/31 A kérdező kommentje:

Mesét mi is olvasunk, de mostanában mese helyett ismeretterjesztő könyveket akar olvastatni.

Könyvtárba is járunk, vagy 1000 könvet is kihoztunk a 3,5 év alatt. :D 10-12-esével hozzuk havonta (2 gyerek miatt).

2015. szept. 25. 12:58
 27/31 A kérdező kommentje:

A SES barkács is kinézett lett, az jó minőségű darab?

5 éves kislányod waveboardozott, egykerekű rollerezett, stb.? Nagyon ügyes! Azért sajna annyi pénzünk nincs, hogy ennyi mindent megvegyünk neki. A fent említettekről hallani sem hallottam még (vidéki vagyok).

2015. szept. 25. 13:02
 28/31 anonim ***** válasza:

Nem nem, azt a társasokra írtam, hogy mind kipróbáltuk és csak azokat írtam ide, amik beváltak!! A waveboardig még nem jutottunk, de tervben van. :)

A SES barkácskészletet még nem vettem meg, de nagyon vágyik rá. Nagyon a minősége miatt nincsenek aggályaim, végül is méretre vágott fadarabok meg szögek, nem igaz?

2015. szept. 25. 13:08
 29/31 anonim ***** válasza:
Igazad van, nem olvastam vissza az előző válaszomat és valótlanul írtam, hogy mindegyikkel játszott ötévesen. Helyesbítés: ezek kivételével mindegyikkel játszott ötévesen: mikroszkóp, barkácskészlet, egykerekű roller, gurulós cipő, waveboard, sole skate.
2015. szept. 25. 13:11
 30/31 A kérdező kommentje:
Köszi. :)
2015. szept. 25. 13:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!