Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ártana a beszédproblémás...

Ártana a beszédproblémás kisfiamnak ha járna angolra?

Figyelt kérdés

Kisfiam 7 éves, még óvodás. Főleg a beszéd hibája miatt nem engedtük iskolába. Jár logopédushoz, kognitív fejlesztésre, tsmt-re.

Nagyon érdeklődik az angol nyelv tanulása iránt. Az oviban van lehetőség a nagycsoportosoknak, heti egyszer van angol foglalkozás. A kisfiam szeretne menni, de nem vagyok biztos benne hogy nem-e ártana neki. Én mint laikus úgy gondolom hogy akkor jöhet idegen nyelv ha az anyanyelvet megfelelően beszéli, persze lehet hogy tévedek és ha így van, nem árt akkor nem állok az útjába, örülök hogy érdeklődik.

2015. szept. 10. 19:56
 1/8 anonim ***** válasza:
30%
Én nem járatnám. Veled értek egyet. Először az anyanyelv menjen szépen és tisztán és csak utána tanuljon mást a gyerek. Nincs elkésve senki, aki csak 8-9 évesen kezd el nyelveket tanulni. Az ilyen ovis angol nem komoly, iskolás korban 3 hónap alatt behozza, amiről most "lemaradt".
2015. szept. 10. 20:06
 2/8 anonim ***** válasza:
36%
Ha beszédhibas, akkor nem szabad idegennyelvre tanítani. A logopédus a magyar nyelv kiejteset próbálja oktatni, rögzíteni, ami egész más, mint pl az angole. Ha már szépen beszél, akkor tanuljon nyelvet.
2015. szept. 10. 20:23
 3/8 anonim ***** válasza:
51%
Nekem logopédus monta még oviban hogy az a gyerek akinek sulyosan beszéd hibás az elöbb tanuljon meg magyarul rendesen beszélni ,utána angolul.
2015. szept. 10. 20:30
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Ettől tartottam. :/

Olyan kis lelkes, tudja hogy van az oviba ilyen lehetőség hisz jár nem egy csoporttársa és ő is szeretne járni.

Én idén érettségizek így elég sokat angolozok itthon, hallja, látja. Jön hallgatja, kérdezgeti mit hogy kell mondani, próbálja ő is kimondani amit hall akár tőlem, akár az oktató programoktól amiket használok.

Mindenképp beszélek ez ügyben a logopédusával és az óvónőjével is de minél több véleményre, tapasztalatra kíváncsi vagyok.

2015. szept. 10. 20:36
 5/8 anonim ***** válasza:
24%
Nővérem kisfia beszédhibára kapott SNI státuszt, speciális beszédfejlesztő iskolába került. Ebben az iskolában 4. osztályban kezdik az idegen nyelvet, és csak németet tanulhatnak a gyerekek, mert a német nyelv hangkészlete hasonlít legjobban a magyaréra. Ebből én arra következtetek laikusként, hogy igen, árthat az angol, ha komolyabb beszédhibája van még.
2015. szept. 10. 21:01
 6/8 anonim ***** válasza:
50%
Az enyéim angol oviba jàrnak.Sokan úgy kerültek be, hogy még nem is beszéltek az anyanyelvükön. A lányom is beszédhibás. De az angolt úgy szívja magába, mint a szivacs. Az agya tudja hogy kell helyesen kiejteni, csak még nem megy neki, majd fog. A heti egy angol az kb semmi, ismerkedik a dalokkal, hangzással. Ha èrdekli miert ne? A mozgásában nem tökéletes gyereknek sem mondjuk, hogy ne mozogjon, mert nem tökéletes. A lényeg, hogy jól érezze magát. Angollal vagy nélküle mindegy. Tudom, sokan vannak azon az állásponton, amit irtok, de erre rácáfol az a sok 2, 3 nyelvü beszédhibás gyerek aki a világban él, és késöbb ugyan olyan szép lesz a kiejtése. Természetesen az enyém is csak egy vélemény.
2015. szept. 10. 21:03
 7/8 anonim ***** válasza:
94%

Miért akarod megfosztani ettől, ha ő maga szeretné ? Ha érdekli, tetszik neki, akkor nem árthat..

Szerintem nem gond, ha kipróbálja, aztán ha mégse tetszik akkor nem jár, és kész.. nem amputációról beszélünk.

2015. szept. 11. 08:17
 8/8 anonim ***** válasza:
0%
1. előbb tanuuljon megy helyesen magyarul, addig ne akarjatok más nyelvet.
2015. szept. 11. 12:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!