Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek hány éves gyerek...

Szerintetek hány éves gyerek rajzolta az alábbi képet? Felismerhető mit ábrázol? (A részletek is? )

Figyelt kérdés

[link]

A lányom rajzolta és kíváncsi vagyok szerintetek hány éves gyerek rajzának felel meg kb. Előre is köszi!

2015. szept. 24. 11:46
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%
Ha elemezzük a rajzot, akkor én 4, maximum 5 évesre tippelnék. 6 évesen már ki kell alakulnia a testképtudatnak. A karnak a vállból kell kiindulni, és 5 ujjat kell rajzolni. Lehetnek az ujjak sima vonalak is, de 5-nek kell lenni belőlük. 6 éves korra általában már minden testrészt ábrázolniuk kell a gyerekeknek, ez az iskolaérettségi teszten is mérik. Fej, a fejen szemek, orr, száj, (esetleg szemöldök, de ez nem feltétel), fülek. Nyak, váll - karok, törzs - lábak - lábfejek. Szerintem egy ügyes 4-5 éves rajza. Ha pedig fiatalabb, akkor nem simán ügyes, hanem nagyon ügyes :)
2015. szept. 24. 14:53
 22/32 A kérdező kommentje:

Köszi, hogy ilyen sokan vettétek a fáradságot és válaszoltatok!

11-es: Te írtad le legjobban a rajzot, még a homokvárat és a napernyőt is eltaláltad.:)

12-es: Érdekes, amit mondasz, a kis kidolgozatlan pálcikaember a húga lenne - feltételezem itt a testvérféltékenységet lehet tettenérni.

Köszönöm a többieknek is, különösen azoknak, akik kicsit részletesebben kifejtették a véleményüket!

Kb. mindannyian jól behatároltátok a kort. A lányom 4.5 éves. Kiváncsi voltam, hogy van-e tehetsége a rajzoláshoz esetleg, mivel több családtag is van/volt, akitől örökölhetett. De a válaszokból az jött le, hogy bele kell törődnöm, hogy ügyes, de semmi zseniális:D

2015. szept. 24. 15:00
 23/32 A kérdező kommentje:

19-es:és ezt így mondták, hogy elmaradott? Hát...

Igazából szerintem a hangulati értéke jobban számit a rajznak, szóval én nem nagyon szoktam számolgatni az ujjakat meg a szemöldököket:D

2015. szept. 24. 15:04
 24/32 A kérdező kommentje:

21-es. Köszi neked is!

Azt tudni kell, hogy a lányomnak ilyen olyan korszakai vannak: egy fél éve minden rajzára napsugárszerű kéz-és lábujjakat rajzolt (bár ritkán sikerült 5-öt), előtte a homlokot gyakorolta, és most nézem, hogy 3.5 éves korából van egy emberalak, akin cicik is vannak:) Most pedig szemüveget rajzol mindenkire.

2015. szept. 24. 15:09
 25/32 A kérdező kommentje:
Amúgy, ha valakinek van olyan rajza a gyermekétől, amit aranyosnak, érdekesnek talál, és van időtök linkelni, örülnék neki. Olyan színesek, eredetiek még ilyenkor, öröm nézegetni, még akkor is ha hiányzik pár testrész:)
2015. szept. 24. 15:12
 26/32 anonim ***** válasza:
Az, hogy zseniális-e, szerintem később alakul ki. Bár viszonylag kevés képet láttam Van Gogh 4,5 éves korából. Azért érdemes megvárni, amíg tökéletes lesz a koordináció, az írás ilyen szempontból szerintem mérvadó, de ez csak józan paraszti logika, nem vagyok szakértő.
2015. szept. 24. 15:22
 27/32 anonim ***** válasza:
Amúgy nálunk az oviban van olyan, hogy emberábrázolás, azt értékelik az óvónénik évente háromszor. Érdemes végignézni, hogyan fejlődött a gyerek ebben az időszakban. Olyanokat néznek, hogy rajzol-e szemöldököt, szempillát, a karok és lábak dupla vonallal vannak-e rajzolva, ruhát, cipőt rajzol-e a gyerek, szemből vagy profilból, stb. És ezt aztán egy 100-as listán értékelik.
2015. szept. 24. 15:45
 28/32 anonim ***** válasza:
65%

Jól tippeltem,bár nem írtam választ,de gondoltam visszatérek és megnézem mi a helyzet :)

Szóval nekünk ezzel a rajzolgatással meggyűlik a bajunk,a kisfiam most már 7 éves,viszont korábban születtek érdekes művek.Nagyon gyakran pucéran rajzol/t le minket (ő,apa,anya),szép aprólékosan.

A párommal nem vagyunk szégyenlősek,nyitottak vagyunk minden téren és talán ez is oka lehet.Például szokott úgy viccelni az apuka -amikor közösen rajzoltak a kisfiunkkal- hogy jó bozontos szőrzetet rajzolt nekem,meg lógó ciciket (pedig nem így van,amolyan "karikatúra") Vagy épp önmagának hatalmas izmokat és földig lógó fütyit (ezek szintén nem a valóságnak felelnek meg) :D :D

Tehát az oviban is lerajzolta azt,amit itthon,az óvónénik nagy örömére.Persze elmagyaráztam nekik is,hogy ez nálunk bohóckodás és nem kell aggódni,vannak szép ruháink és szoktunk szőrteleníteni is! :)

2015. szept. 24. 17:59
 29/32 anonim ***** válasza:
ebben a korban bőven elegendő ez a tehetség, elég ha szeret rajzolni, a többit meg majd megtanulja. Ha szeretnéd hogy a későbbiekben grafikai pályán tanuljon, akkor érdemes már most rajziskolába íratni, amint megérik rá, én ugyanis voltam 18 évesen egy tanárnál a rajzaimmal, aki az iparművészetin tanít, hogy van e esélyem a felvételin, de megmondta hogy bár látszik a tehetségem, az is látszik, hogy csak pár évig tanultam rajzolni, és hogy akik oda járnak, azok 5-6 éves koruk óta rajziskolában tanulják a rajzolást. Tehát a tehetség önmagában édes kevés, a rajzolás szeretete persze fontos, de ki kell taníttatni őt - ha érdekli a dolog, és ti is örülnétek a grafikai pályának akkor irassátok be. Legrosszabb ami történhet hogy nem ezzel fog foglalkozni :)
2015. szept. 24. 18:17
 30/32 anonim ***** válasza:
ovis.
2015. szept. 24. 19:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!