Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mitől lehetett? Aggódom. Mi...

Mitől lehetett? Aggódom. Mi lehet a baj?

Figyelt kérdés
A lányom 8 éves.Ma reggel fájtatta a hasát.Kiment wc-re.De nem sikerült wc-nie.Majd mikor felállt a wc-ről megszédül egy kicsit és még a szája is elfehéredett.
2015. szept. 22. 10:11
 1/7 anonim ***** válasza:
Az orvos meg fogja mondani, amikor elmentek hozzá.
2015. szept. 22. 10:27
 2/7 A kérdező kommentje:
De az orvos szerintem vérvételre küldené.Oda meg az én lányomat el nem lehetne vinni.Már vérvétel hallatán sír.
2015. szept. 22. 10:46
 3/7 anonim ***** válasza:

Gondolom reggel volt, még nem sok folyadékot ihatott, kicsit lent volt a vérnyomása. Aztán elment WC-re, erőlködött, amitől az agyába is sok vér tódul, majd szépen felállt (gondolom nem gyök 2-es sebességgel:)), így leesett a vérnyomása. Ilyenkor ültesd le azonnal, vagy guggoljon le, és pár pillanat alatt visszaáll. Napközben igyon sok folyadékot, és lassan keljen fel reggel, ill. a délelőtti órákban.

Ez az orthostaticus hypotonia. Teljesen ártalmatlan - a fiatal leányzók betegsége. Nekem kb. 10 évesen kezdődött, azt mondták, majd kinövöm. 26 vagyok.. :D

2x ájultam el miatta, mert nem tartottam be azzokat, amiket neked is leírtam. Semmi baja nem lesz :)

2015. szept. 22. 11:27
 4/7 A kérdező kommentje:
Igen így történt pontosan.Egy nyelet kólát ivott.De ilyen még akkor sem volt.Megijedtem :(
2015. szept. 22. 16:17
 5/7 anonim ***** válasza:
Szerintem is úgy lehet, ahogy az előző írta. Nekem is mindig leesik a vérnyomásom reggel, amikor felkelek (amúgy is alacsony). Pedig mar nem vagyok gyerek. Ilyenkor sokszor visszafekszek az agyba vagy megállok egy pillanatra és jobban leszek. Sőt egyszer mar én is elájultam, amikor hajnalban félálomban mentem WC-re aztán lefordultam a wc-rol. Nem is tudtam, hogy ez betegség.
2015. szept. 22. 21:10
 6/7 anonim ***** válasza:

Mi az hogy nem lehet elvinni?

Kézen fogod és mentek, olyan nincs, hogy nem. Ha sír, hát sír, majd utána lenyugszik. Vagy minden apróságra, ami nem tetszik neki, ráhagyod?

Amúgy természetes dolog, valószínű túl mélyen hajtotta le a fejét, vagy az erőlködéstől felment a vérnyomása. Fiatal gyerekeknél előfordul, kamaszkorban simán el is ájulhat, erre figyeljetek.

2015. szept. 23. 08:35
 7/7 A kérdező kommentje:
Tudom,hogy olyan nincs.De benne nagyon nagy erő van,ha elkezdd hisztizni.Végig sírna még sorra nem kerülünk.Bent meg le sem lehetne fogni.8 éves,de elég nagy és elég jó erőben is van.
2015. szept. 23. 11:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!