Mitől lehetett? Aggódom. Mi lehet a baj?
Gondolom reggel volt, még nem sok folyadékot ihatott, kicsit lent volt a vérnyomása. Aztán elment WC-re, erőlködött, amitől az agyába is sok vér tódul, majd szépen felállt (gondolom nem gyök 2-es sebességgel:)), így leesett a vérnyomása. Ilyenkor ültesd le azonnal, vagy guggoljon le, és pár pillanat alatt visszaáll. Napközben igyon sok folyadékot, és lassan keljen fel reggel, ill. a délelőtti órákban.
Ez az orthostaticus hypotonia. Teljesen ártalmatlan - a fiatal leányzók betegsége. Nekem kb. 10 évesen kezdődött, azt mondták, majd kinövöm. 26 vagyok.. :D
2x ájultam el miatta, mert nem tartottam be azzokat, amiket neked is leírtam. Semmi baja nem lesz :)
Mi az hogy nem lehet elvinni?
Kézen fogod és mentek, olyan nincs, hogy nem. Ha sír, hát sír, majd utána lenyugszik. Vagy minden apróságra, ami nem tetszik neki, ráhagyod?
Amúgy természetes dolog, valószínű túl mélyen hajtotta le a fejét, vagy az erőlködéstől felment a vérnyomása. Fiatal gyerekeknél előfordul, kamaszkorban simán el is ájulhat, erre figyeljetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!