Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A foga lehetett? Nagyon aggódom.

A foga lehetett? Nagyon aggódom.

Figyelt kérdés
2 éves kislányommal ma kruplis tésztát ettünk. Ő egyedül villával. Egyszer csak hallottam a szájából egy nagy reccsenést, majd nagyon elkezdett sírni. Hiába mondtam, hogy nyisd ki a szád, hadd nézzem, gyorsan lenyelte, ami a szájában volt. Nézegettem a száját, nem vérzett, nem látom, hogy foga eltört volna. Egyébként egészségesek a fogai. Később amikor banánt evett, akkor is mondta, hogy fáj a szája. Amikor a férjem hazajött, és mondtam neki, nagyon leszidott, hogy miért engedtem neki, hogy lenyelje. Hátha üvegszilánk volt a kajában. Én főztem, igaz bolti száraztésztából. Abban csak nem volt üvegszilánk. Azóta már volt egy széklete, normális állagú, nem véres. Szerintetek mi lehetett?
2010. jún. 26. 23:36
 1/6 anonim ***** válasza:

Szia!

nekem is 2éves a fiam,de mi este fogmosáskor már megtanultuk,hogy nyissa ki a száját amikor mosom a fogát és,hogy mondja,hogy áá-ezt viccesen meg lehet tanítani neki..próbáld meg,mert még lehet ebből gond..amúgy miért ne lehetne bármi a tésztában,mi egy szöget találtunk benne egyszer-ennyit a bolti dolgokról..egy ismerősöm egy megrágott rágóta joghurtban..szval sztem no comment..

nem hiszem,hogy üveg szilánk lenne,mert akkor fájlalná a torkát ,de ebből okulva tényleg nézd át a kajáját legközelebb,én úgy oda sem adom elé és pár nap alatt megtanulhatjátok kinyitni a száját..mi pl a játék macskával szoktunk fogat mosni,mutatja,hogy neki is megmossa aztán ő magának,majd anya neki és akkor kinyitja.simán átmosom egyszer fogkrémmel,majd vízzel is,sőt a múltkor a foga közé szorult a husi-metszők közzé és fogselyemmel szedtem ki és mutattam neki,hogy anya is ezzel szokta és próbáljuk ki,és simán hagyta és tetszett neki...nagyon okosak már ilyen idősen sztem.

..üdvy,Lassan 2gyermekes anyuka..

2010. jún. 27. 00:01
 2/6 anonim ***** válasza:
51%

Hát vannak szuperanyák,akik sose hibáznak, az biztos....Irigylem őket.

De a kérdésre válaszolva :

Nyugi, nyugi! Ami reccsenni szokott :

- keményebb (nem megfőtt) tésztadarab. (Pl.kilógott a széle a lábosból)

- ha tettél bele szalonnát, akkor egy porcogó darabka

- műanyag villára ha ráharap, az brutális nagyot bír reccsenni

Bármi keményebb falat megnyomhatta a fogínyét, ami fájhat tőle. Vagy a még ki nem bújt fogacskáknál is érzékenyebb a fogíny.

Üvegszilánkot, követ szerintem automatikusan kitolt volna a szájából. Nyugodj meg!

Egy nem túl tökéletes, kétgyermekes anyuka

2010. jún. 27. 03:17
 3/6 anonim ***** válasza:
Mi a helyzet a kislánnyal?
2010. jún. 27. 16:12
 4/6 A kérdező kommentje:
A szája fáj, már többször mondta, de nem hiszem, hogy üveg volt. Bejelentkezünk a fogorvoshoz. Bár én nem látok rajta semmit.
2010. jún. 27. 18:07
 5/6 anonim ***** válasza:
00.01es vagyok,gondolom az utánam író nekem írt be.Nem tudom az miért tökéletesség és megvetendő ha egy kicsit jobban foglalkozol a gyerekkel és csak egy kicsit kell több energiát az elején belefektetni a dologba és utána könnyebb lesz.elnézést ha én a véleményemet osztottam meg a kérdezővel és ez mást bánt.Én nekem is vannak dolgok amik nehezebben mennek,de fogtechnikus lévén azért a fogproblémákkal ne legyen már gond,ha értek is hozzá és ez a szakmám.Az,hogy ez a kedves válaszoló szúrja-sajnálom,csak nehogy az ő gyerekének a fogát kelljen majd idő előtt csináljam-majd ebbe is gondoljon bele.Én nem hagyom,hogy idő előtt kirohadjon a szájából...bocsi de nem egy ilyen kisgyereket látni,pláne,hogy 4-5évesen már tele van szuvas foggal.....nah mindegy..mindenki mérlegelheti mi a fontosabb,nekem a gyerekeim a legfontosabbak és az ők egészségük és ha 3perccel többet foglalkozom vele fogmosáskor,nem fog belehalni,sőt még élvezi is..
2010. jún. 28. 09:21
 6/6 A kérdező kommentje:
A fogmosás megy nálunk, nem az volt a baj, csak az, hogy egyébként nem engedi, hogy a szájában nyúlkáljak.
2010. jún. 28. 22:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!