Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Muszaj majd a gyerekkel...

Muszaj majd a gyerekkel jatszoterezni, gyerekdalokat hallgatni? Nem lehet csak ugy szimplan bevezetni a mi kis eletunkbe?

Figyelt kérdés

Most varjuk az elso babankat, terveztuk, hatter, eletkor, gyermek utani vagy megvolt, nagyon orulunk neki mindketten. Viszont nem tudom magam mintaanyanak elkepzelni, aki jatszora viszi a gyereket, jatekokat vesz neki, gyerekdalokat tanit, naponta tobb orat jatszik a gyerekkel, korulotte forog az elete.

Edesanyam szerint foglalkoztatni kell a gyereket, le kell kotni mindig valamivel. O turelmes volt velunk, rengeteg fejleszto jatekot, feladatot adott, megtanitott koran irni, szamolni, rengeteg verset tanitott.

Egyik baratnom is anyuka, nala is a gyerek az elso, sokat foglalkozik vele.

Szeretnek en is sokat lenni a gyerekunkkel, de calahogy inkabb ugy kepzelem, hogy o erkezik meg a mi eletunkbe. Szeretnem, ha magaban is eljatszana, ha nem kellene fura gyerekdalokat hallgattatni vele, stb. En nem tudom azt elkepzelni, hogy folyamatosan azzal foglalkozom, hogy mindig legyen mit csinalnia, mint ahogy anyukam csinalta.

Mit gondoltok ezekrol? Szerintetek mennnyi idot kell naponta aktivan foglalkozni a gyerekkel, amikor csak jatszotok?

2015. szept. 19. 09:57
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Ez totál gyerekfüggő. A gyerekdalokat megúszhatod, bár döbbenetesen megszokhatóak, a játszótér az nem az a megúszós, imádják a gyerekek.
2015. szept. 19. 12:08
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Minden gyerek más.Lehet, a tiéd már pici kortól eljátszik majd egyedül,de az első 1-2 évben nem ez a jellemző.Le kell kötni a gyereket játékkal,mondókával stb.A gyerekeknek nagy a mozgásigénye,kell a játszótér.Lehet sétálni,de egy idő után igényelni fogja az egyéb mozgásformát,a gyerektársaságot.

Ahogy egyre nagyobb lesz, több időt ellesz egyedül is.Ti csináljatok kettesben prőgramot a férjeddel néha, hogy te is feltöltődj,kikapcsolódj.

De a gyerek születése után bizony ő lesz az első,megváltozik az élet.

2015. szept. 19. 12:17
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
15 hónapos a kislányom és eljátszik egyedül is. Szoktam vele kertészkedni is, szívesen húzkodja a pici gazokat, vagy szaladgál egy szál virággal, kötni is szoktam mellette, mert eljátszik egyedül is, ezért nem értem az első hozzászólót. Bizony lehet, hogy ördögtől való vagyok, de bizony hallgatunk pl Metallicát is, imádja Hetfield hangját, emellett megy a klasszikus zene is mivel zongorázom, Gyűrűk ura stb filmzene, persze néha a gyerekdal is befigyel. Játszótérre nem járunk, van udvarunk hintával és csúszdával, illetve a környékben hasonló korú gyerekek, anyukákkal jóban vagyunk és átjárunk egymáshoz. Babaúszásra járunk. Alapvetően az ember egész nap foglalkozik a gyerekkel, de én főzök, mosok takarítok, kertészkedek vele együtt, na meg megyünk erre-arra. Ha konkrétan leülök vele játszani, akkor tényleg vele játszom és nem a telefonom nyomkodom vagy bambulok. Reggel "eszetlenkedünk" kicsit a szülői ágyban (kb fél órát), majd öltözés, reggeli, aztán jönnek a teendők, miközben Ő is körülöttem sertepertél és beszélgetek neki, illetve az Ő nyelvén Ő is nekem. Ebéd, majd alvás...Alvás után kb 45 perc közös játék, majd megy tovább az élet. Este fürdés előtt pedig apukával játszik. Inkább az a fontos, hogy az idő, amíg vele foglalkozol tartalmas legyen. Nem kell, hogy 0-24-ben Őt szórakoztasd...
2015. szept. 19. 14:31
 14/21 anonim ***** válasza:
A megszülető kisbabád tesz majd anyává, össze fogtok csiszolódni, megismeritek egymást, kiismered az igényeit, és ösztönösen azt teszed, ami neki jó. Nem mondom, hogy nem jár áldozatokkal a gyerekvállalás, én is szívesebben néznék egy jó mozit az órákig játszótéren üldögélés helyett, de NEM kell a sarkában lenni, és egyáltalán nem kell beosztani minden idejét. Elég, ha elérhető vagy a számára, bármi gondja, kérdése lenne, és néha leülsz mellé együtt játszani (nem fejleszteni). Nem kell gyerekdalokat hallgatni, minden, nem zaklatott zene megteszi. Nem kell kívülről fújni a mondókáskönyvet - pár eszedbe fog jutni a te gyerekkorodból. Az, hogy ott vagy neki 100%-ban, nem jelenti, hogy folyamatosan szórakoztatni kell. Ki fog ez alakulni, tuti.
2015. szept. 19. 21:31
 15/21 anonim ***** válasza:
48%
Igen muszály játszoterezni,gyerekdalokat ,gyerekmesét halgatni,és foglalkozni is muszály ha nem is egésznap de az elején elég sokat kell foglalkozni vele de viszont késöbb bejön az eredménye .mig pici volt sokat kellet vele foglalkozni ,most már nagy 5 éves és ha kell elvan egyedül is játékaival . de szereti ha mesélek neki vagy foglalkoztato füzetezünk vagy játszunk.
2015. szept. 20. 07:03
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Nos, minek vállalsz yereket, ha nem tudsz alkalmazkodni napi 24 órában hozzá?

Én tudom, hogy erre képtelen lennék, de nem is fogok szülni.

Amúgy igen, muszáj velük foglalkozni - persze, belökheted a tv elé, csak épp úgy nem fejlődnek.

Én mondjuk nem hallgattam gyerekdalokat, mert az agyamra mennek, és játszótér is csak egy harangláb mellett volt, ahová nem vittem ki a bébiszitteltet (rettegek a harangoktól, majdnem elájultam, mikor először - és utoljára - arra tévedtünk).

Viszont jó időben udvaron voltunk, virágot szedtünk, benn rajzoltunk, énekeltünk (inkább disney-dalokat, azokat szeretem), táncoltunk, építőkocka, olvastam neki, vagy meséltem magamtól... szóval foglalkoztam velük, de azt csináltuk, amihez nekem is kedvem volt. Anyjáék meg tették a többi dolgot.

2015. szept. 20. 08:27
 17/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Úgy gondolom én is kb., ahogy a 10-es, 13-as és 14-es válaszoló. A többieknek is köszönöm, mindegyik válasz hasznos volt, az együtt kertészkedést, főzést ördögtől valónak gondoló is:)

A mondókákkal, versekkel nincs bajom, Halász Judit is belefér, és ha játszóterezni akar majd, akkor vinni fogom, de egyelőre más módokon képzelem el a közösségbe szoktatását (babaklub, ismerős gyerekekkel összejárás), illetve a szabadban tartózkodást (kirándulás, séta).

Főzésbe, és hasonlókba játékos módon mindenképp szeretném bevonni, lehet, hogy nem jól tettem fel a kérdést, az aktív játékot elsősorban nem erre értettem, hanem konkrét játszásra, mikor leülünk együtt, és semmi mást nem csinálunk. Nem azért vállalunk gyereket, hogy csak úgy nőjön, mint a dudva:D Bár így újraolvasva a kérdésem, talán ez nem jött le. Azt hiszem, úgy kellett volna feltennem, hogy milyen alternatívái vannak a játszóterezésnek, és a gyerekdaloknak, és jó-e az, ha a napi tevékenységekbe bevonva foglalkozom a gyerekkel, és egyedül is hagyom játszani.

2015. szept. 20. 08:28
 18/21 A kérdező kommentje:
Nincs tv-nk, hacsak nem kéri, nem is lesz:)
2015. szept. 20. 08:29
 19/21 anonim ***** válasza:

Az jó, ha bevonod a napi tevékenységbe, és hagyod egyedül játszani, persze. Azt viszont fel nem fogom, milyen elvi kifogásaid vannak a játszótérrel szemben. Észre fogod venni, hogy a sima séta alatt egy kisgyerek nagyon hamar kifárad, ugyanaz a gyerek viszont órákig elrohangál a játszótéren, ahol nem kell félni, hogy kiszalad a kocsik elé, és sokkal szabadabban mozoghat, mint az utcán. A kirándulás jó dolog, de egy bizonyos kor alatt az is abból fog állni, hogy megkeresitek az első erdei játszóteret, mert még egy 5 évessel is csak minimális hosszúságú túrát lehet végigcsinálni.

Ne döntsd el előre, hogy ez vagy az nem fér bele az életetekbe, pláne ne ilyen alap dolgokról.

2015. szept. 20. 08:43
 20/21 A kérdező kommentje:
Hmm ez igaz.
2015. szept. 20. 09:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!