Először voltam a közeli játszón a gyerekkel. * az íratlan etikettben, hogy ne sírjam el magam?
* Segítenétek (nem engedte kiírni ezt a szót)
nekem egy csalódás volt az egész! szeretném tudni mit látok rosszul, vagy szokjam meg, hogy ilyen sz*r a játszóterezés??
amikor a játszóra értünk, az nem volt üres, ott voltak már más anyukák, gyerekek, látszott rajtuk, hogy kb összeszokott társaság, vagy látásból ismerik egymást, én voltam a "megjelent idegen".
köszöntem, nem köszönt vissza senki, habár lehet én voltam halk..(amúgy ilyenkor tegezni, vagy magázni szokás..?)
van 4 hinta, 2 baba, 2 gyerek.
az én gyermekem még alig múlt 1 éves, leginkább hintázni szokott, és egy anyuka a két nagy gyermekét a babahintában hintáztatta... (olyan 4-5 évesek, ha nem több, egyikük nem is benne, hanem a tetején ült). a másik két Gyerekhinta meg szabadon...Ez normális? ilyenkor mit lehet tenni? mindenesetre én eltereltem a gyermekem másfelé, még jó, hogy nem állt neki nyafogni.
a kisfiam nagyon barátkozós, ismerkedett a többi gyerekkel(a babakocsiban levőnek megfogta a cipőjét, de az anyja egyből aggódást, veszélyhelyzetet kreált a szituból, hogy jaj, meg ne rúgja, (magyarán el lehet menni tőlük,) vagy szerette volna a labdát egy másik kislánytól, aki persze hisztisen az anyjához bújt, hogy nem adja oda..., a homokozóban neki állt lapátolni, mire egy nagyobb fiú kioktatta, hogy oda nem szabad állni, mert az a "sütifőző" helyük, a gyermekem a hangsúlyból értette, hogy nem éppen kedveskedni akarnak vele, kicsit görbült is a szája, de a srác továbbált hál ég és nem ríkatta így meg a gyermekem)
Magyarán én egyfolytában csak sérelmeket éreztem, ami éri a gyermekem!!(játszóböcsiben soha nem volt ilyen, leszámítva, hogy néha megdobták egy játékkal, vagy egyéb baleseteket)
és azt vettem észre, hogy 5-10 perce, ha ott vagyunk, de mindenki gyorsan szivárogni kezdett hazafelé a játszóról. este 6-kor. ez is normális, általános, hogy már este 6-kor szépidőben megy haza az összes anyuka a gyerekkel..? gondolom mindenki a környélken lakik, különben nem oda járnának, int valami törzshelyre.
igen biztos azért sír álmában mert nem tudott hintázni.
te nem vagy komplett.
kinyitod a szád és szólsz, vagy odaszülsz, hogy sziasztok X vagyok.
mert az a "sütifőző" helyük, a gyermekem a hangsúlyból értette, hogy nem éppen kedveskedni akarnak vele, kicsit görbült is a szája, de a srác továbbált hál ég és nem ríkatta így meg a gyermekem) -- tudod a gyerekedeet fogják még megríkatni, de te még egy ilyentől is véded. kicsit engedd szabadon. és ha sírt volna? na bumm. akkor mondod a gyereknek, okés és hol van a nemsütifőző hely, mert nem akarod a sütőt tönkretette v akármi
Kicsit tulgondolod szerintem. Az enyem 2,5 eves kb egy eve vagyunk aktiv jatszosok.3 jatszora jarunk,mindharom tok mas...az egyik (persze ami legkozelebb van) az eleg rossz fout mellett, cukraszda a kozelben mindig rengetegen vannak. Ott az ovisok nem keverednek a csuszdara sem ebgedtek fel,akkor mindig mondtam a nagyoknak hogy kozos jatek stb...ugy tunik egesz jol nevelek mert mostmar egyre kevesebbet csufoljak,hogy kicsi :) anyukak a padon ulos tipusok ugyhogy van lehetosegem.
A masik kicsi,keves jatek ott sokkal cukibbak a gyerekek,baratkoznak kicsikkel is.
Bocsi a kerdesert de ti visztek jatekot? Nekem ugy jott le hogy nem. Mi mindig ugy kerjuk a masik jatekat,hogy valamit kinalunk...tudom mik a neno jatekok nalunk, pl fagyis honokozo tolcser na azert barmit megkapsz...:) Vagy a haromkereku roller....
allj hozza lazabban, szerintem....
Bocsi, nem volt időm végigolvasni a kommenteket.....lehet hogy már sok jó tanácsot kaptál. :)
Az enyém a következő: semmiképpen ne legyél nyuszi! Ha x időn belül nem kapod meg a hintát akkor szólj, mondd hogy a te kisfiad is had hintázzon egy kicsit! Utána vissza adjátok! :)
Vigyetek saját játékokat, labdát, homokozószettet, krétát, stb.
Ha nem köszön a többi anyuka sz@rd le, Te köszönj és kész! A többi meg szégyellje magát! :)
Ha az én gyerekeimet "elzavarná" egy nagyobb egy gyerek biztos hogy fűznék hozzá kommentárt. Persze játékosan, kedvesen de határozottan!
Egyébként ilyen pici korban még nem együtt játszanak a gyerekek, hanem egymás mellett!
Lényeg, hogy te képviseld a saját gyereked érdekeit, természetesen úgy hogy tartsd tiszteletben a többieket és SENKINEK ne akarj megfelelni.
Az élet minden területén érvényes, hogy aki túlságosan nyuszi azt kikezdik a többiek!
Hajrá! Ügyes legyél. :) :) :)
köszönöm a tanácsokat és hogy a másik oldalról is mevilágításba kerültek a dolgok, hogy más anyák hogyan gondolodnak, hogy lehet ne rosszszándék az egész.
lehet túleagáltam, éjszaka szeles volt a baba, nem is ez miatt sírt.
valóban nem vittünk játékot, csak mert nem is a játszóra indultunk, hanem közeli rokonhoz, de nem volt otthon, így, hogy ne maradjon a gyerek élmény nélkül, gondoltam beviszem a játszóra kicsit. legközelebb viszek krétát, labdát, homokószetttet és hangosan köszönök.
vidéken élünk, úgy néz ki a játszóterek akkor nem térnek el országosan
legközelebb akkor megyünk, ha épp lelkileg nyugodt vagyok, mostanában amúgy is sokat idegeskedem (bölcsire, munkára való készülés nemigen megy gördülékenyen)
mégegyszer köszönet
majd megpróbálom humánusan kivívni a tiszteletet a gyerek érdekében, elvégre ne azt tanulja, hogy mindent átengedünk , meg semmivel nem játszhatunk
Tegezni szokás. Ha kicsit közelebb mész, és hallják, hogy köszönsz, szerintem 10-ből minimum 9 ember visszaköszön.
Igen a játszótereken rendszerint ismerik egymást az anyukák, majd neked is lesznek ismerőseid biztosan.
Igen, normális, miért ne ülhetne bele egy ovis gyerek a babahintába, ha akar. Mit lehet ilyenkor tenni? Várni kell, amíg kiszállnak belőle. Ha fél órája már nem szállnak ki, akkor kedvesen szólni, hogy ne haragudj, megengeded, hogy mi is hintázzunk? Tudod, az én gyerekem a másik hintát még nem tudja használni... Mibe fogadunk, hogy szó nélkül átengedi?
A te geykedet féltette a másik anyuka, nehogy óvatlanul szájba rúgja őt a saját gyereke. Tényleg szörnyű lehetett. Ha véletlenül megrúgja, tuti kiakadtál volna, hogy neveletlen vagy akármi.
A kicsik ilyenek. Gyakran előfordul, hogy nem adják kölcsön a labdájukat. Hiszen kicsik még. És igen, az anyjukhoz bújnak, ez is megesik.
A nagyfiú rászólt a tiédre: két választásod van 1. nem ér annyit az egész és odébbrakod a tiédet 2. válaszolsz a nagyfiúnak, hogy bocs de ott homokozunk ahol arakunk. Mindkét megoldás lehetséges.
ESte hatkor kisbsbákkal haza szoktak menni a játszóról. Nem miattad, hanem mert kezdődik az esti rutin :)
Totálisan félreértelmezed az emberek közötti interakciókat, kivétel nélkül az összeset. Alapvetően rosszul helyezed el őket. Ráadásul rosszindulatúan. És ahogy írod is, mindent sérelemnek érzel. Pedig csak arról van szó, hogy nem körülöttetek forog a világ. Kommunkálni kellene. Nem itt a neten, hanem ott a játszótéren. Kedvesen, nyitottan, görcsök és prekoncepciók nélkül. Próbáld ki.
Szia!
Kicsit olyan vagy mintha úgy éreznéd, hogy neked valamiféle pozíciót kellene szerezned mert nem fogadnak be a játszótérre és a gyerekedet sem. Lehet hogy az anyukák akik ott voltak még sohasem találkoztak egymással nem tudhatod. Én bármilyen anyukával találkozom a játszón van közös téma és egyből úgy beszélhetünk mintha ismerősök lennénk. Nem kell rágörcsölni. A gyerekek meg a játszón nagyon vegyesek, van aki oda is csap, nyugi!!! Sőt lehet a Te gyereked fog időnként valakit odébb tessékelni a homokozóban. Máskor meg egyszer csak azt veszed észre a gyereked ellopott egy motort amíg te végre összebarátkoztál egy szimpatikus anyukával :-DD A játszótér veszélyes üzem, nem véletlenül mondják. Legyél laza, elsősorban figyelj a gyerekedre és ne akard mások szokásait megérteni. Mindenki máshogy neveli a gyerekét mert minden gyerek más és minden szülő más és mindenki máshogy szervezi a napját mert minden család másképpen működik.
köszönöm a válaszokat, remélem hamar bele fogok rázódni.
ha van még valami hasznos, szívesen veszem azt is :)
kiderült más anyukák már "kitaposták ezt az ösvényt" a babások máshova járnak, néha-néha tér csak be oda nagyobb gyerek, amúgy jóval felszereltebb is ez a játszótér, és kedvesek az anyukák és köszönősek... és nem acsarognak a gyerekek olyanon hogy kié a sütizőshely...erre ráér a gyerekem óvodáskorban ilyenekkel szembesülni szerintem. mosoly és nevetés volt a köztük eltöltött idő
csak gondoltam megírom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!