Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szülök, akiknek nincs nagyszül...

Szülök, akiknek nincs nagyszülö segitsége, (és más se) mikor tudtatok elmenni 1-2-3 éves gyerek mellett utoljára moziba, vacsorázni, wellnessbe és akkor ki vigyázott a gyerekre?

Figyelt kérdés
2015. szept. 6. 09:33
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
61%

Kicsivel jobb helyzetben vagyunk, mert az én szüleimre számíthatunk, ha nagyon fontos. De nagyon messze laknak, és még dolgoznak. A kisfiunk másfél éves. Szoktunk menni étterembe, kb havonta, idén nyáron voltunk wellness hotelben is, mindenhova együtt megyünk. Moziba természetesen nem vinnénk. De én nem is szeretem a mozit, a ferjem így simán el tud menni.

Ahol nincs megfelelő segítség, ott szerintem jobban be kell vonni a picit a programokba.

2015. szept. 6. 12:54
 12/17 anonim ***** válasza:
30%
1-es vagyok. Én úgy értettem, hogy kettesben nem voltunk sehol 3 éve. Gyerekkel mi is járunk mindenfelé.
2015. szept. 6. 13:13
 13/17 anonim ***** válasza:
61%
14 hónapos a lányunk, már egész korán átaludta az éjszakát (kb 6 hetes volt), ezért amikor 4 hónapos lett, lefektettem aludni (ez fél8 körül) vártunk egy 10 percet, hogy elaludjon és, akkor jött a dadus... Így el tudunk járni kettesben is :)
2015. szept. 6. 13:31
 14/17 anonim ***** válasza:
Hát konkrétan mindegyikre az a válaszom, hogy mióta megszületett nem voltunk 1x sem (lassan 2,5 év).Mondjuk hozzáteszem, mi nem is szívesen mennénk wellneselni gyerek nélkül, nem éreznénk jól magunkat nélküle. Ahova lehet mindig vele megyünk (pl. nyaralás, strand), már előre úgy tervezünk. :) Mozizni itthon szoktunk, amikor este már alszik. Vacsizni szintúgy, főzök, de jó most nekünk ez az állapot is így.
2015. szept. 6. 15:07
 15/17 anonim ***** válasza:
44%

Nekem van nagyszülői segítség, de a barátnőméknek nincs. Ők kezdettől fogva szoktatták egy babysitterhez a kicsit. Először csak eljött úgy,hogy anyuka is volt 1-2 órára, majd egyre többre, aztán ott is hagyták rövidebb időre. Egy éves korára olyan szépen összeszoktak.

Nyilván,ha nem így alakítottátok, akkor egy másfél éves gyerektől nem lehet elvárni,hogy ellegyen egy idegennel. Vagy megpróbáltok bevonni valakit, és szépen hozzászoktatni, vagy viszitek mindenhova.

2015. szept. 6. 16:12
 16/17 anonim ***** válasza:
10 hónapos a kicsi, 2év 9 hónapos a nagyobb, de korától el van maradva. A nagyobb születése óta nem voltunk külön a gyerekektől sehol. A nagyobb Csanába jár heti 3X, már tervezzük, hogy januártól a kisebbet is beszoktatjuk, elvisszük egy-egy alkalommal. A nagyobbnak nagyon jót tett a fejlődése szempontjából. Ekkor tervezzük, hogy csinálunk néha programot kettesben. (párom otthon dolgozik, így nem gond, ha napközben megyünk el valahova)
2015. szept. 6. 16:25
 17/17 anonim ***** válasza:
Bébiszitterre bízzuk. És időben elkezdtük szoktatni - a gyerek nem tárgy, akit oda lehet adni megőrzésre egy idegennek. Ez bizony pénzbe kerül, mert kb. 3 hónap telt el (közben heti 3-4x 2 órát volt a bébiszitter) hogy el tudtunk menni vacsorázni. Az első néhány hétben kicsit felszabadultabban végeztem az üres két órámban a házimunkát, aztán már maradt idő egy hónap után 10 perc pihenésre is. Második hónaptól el mertem menni itthonról pl. bevásárolni (ilyenkor fontos a távolság hogy mihamarabb ott legyek ha kellek).És harmadik hónaptól este is elvoltak a bébiszitterrel. (2 és 3 éves gyerkőceim vannak)
2015. szept. 7. 13:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!