Más anya hogy tart rendet a házban 2 gyerek mellett?
Tuti, hogy én csinálok valamit rosszul. A ház folyton szalad. Két gyerekem van, a nagyobbik 5,5 éves, a kicsi majdnem 2. Nyári szünet van, itthon van a nagy is egész nap, reggeltől estig játék van. Akárhogy kérem, szépen vagy csúnyán, nem hajlandóak elpakolni a játékot, amivel már nem játszanak. A kicsi is, folyamatosan csak szedi le a játékokat, nem győzöm egyszerüen. Kimegyek akár wc-re, vagy konyhába, vagy ha csak az egyik szobában elpakolok, mire átmegyek a másikba, már lom van, minden felé csak játékok. A nagy is, inkább bevállalja a büntit, minthogy elpakoljon. A kicsi meg, mint aki meg sem hallja.
Más hogy képes mindig csilivili rendet tartani?
Sehogy, én már feladtam. Szerintem te se idegeskedj emiatt, mert csak magadnak ártasz.
Mondjuk én szoktam mondani, hogy pakoljanak el, semmi reakció, akkor mondom, hogy rendben, semmi baj, ti se kérjetek tőlem semmit. Ez azért szokott használni, Persze a 2 évessel azért szinte lehetetlen szót érteni.
Ha nem pakolnak el, akkor én pakoltam el a játékokat, és nem kapták vissza. De addig nem volt ebéd, vacsora, amíg rendetlenség volt. Ha következetes vagy, akkor hamar megszokják, hogy tartsanak rendet.
Igaz, azért nem tartottam csili-vili rendet, csak annyira, hogy ne legyen kupi.
Egy gyerek mellett sem tudok rendet tartani, nincs is értelme. Jó esetben napi 10 perc rend van reggel miután beágyazok, este meg elpakolok nagyjából. Amit tehetsz szerintem:
1. Ne stresszelj rajta és a gyerekidet se stresszeld ezzel.
2. Ha valami zavar pakold el, ha nem csinálnak semmit épp (haha) akkor kérd meg, hogy segítsenek.
3. Minden helyiségbe helyezz el egy nagy kosarat, dobozt vagy hasonlót és oda csak be kell dobálni a cuccokat, amik a környéken vannak.
5en vagyunk testvérek. Szüleink úgy oldották meg, ahogy a kettes is írta:)
Pakoljunk el játszás után... Oké, szép dolog, de a gyerekek sokszor csak a határokat próbálgatják, és ha látják, hogy nem követelik meg a szüleik a rendet, akkor miért is kéne rendet rakni?
Ha nem pakoltunk el, a szüleink rakták össze, de ilyenkor mindig apukám szobájába került, ahová nem volt szabad belépni. Úgy kaptuk vissza, ha valami másba besegítettünk. (Teregetés, terítés, krumplipucolás, ilyesmi.)
Ha meg nagyon követelőztünk, akkor egy atyai pofon helyre tett mindent.
Rend volt, szeretet, elvagyunk azóta is, egy kis szigortól egyikünk sem lett lelki beteg :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!