Kisfiam nem szeret otthon lenni, nem akar hazajönni a mamától. MIT lehetne tenni? Én nem tudom azt megadni, amit egy nagyszülô.
Ott mindent szabad, késö estig tévézhet, nem kell fürödni, nyugodtan kiabálhat, bármennyi csokit ehet, ha kitalálja, hogy pizzát enne, azonnal pizzériába viszik. Semmi sem kötelező. Hiába kértem édesanyámat kezdetektől, nem hajlandó változtatni, el akarja kényeztetni, és az a célja, hogy őt szeresse a világon a legjobban. Én pedig szenvedek, mert azt szeretném, hogy örömmel mehessünk a
nagyszülőkhöz, ne pedig rettegnem kelljen, hogy nem akar hazajönni. Nagyon el vagyok keseredve...
11-es vagyok. Ismerem a gyereket, alig varja hogy a szülei bezárják maguk mogott az ajtót a nagyinal, egyből nyúl a távirányító fele, kéri a nasit, stb. Náluk otthon tv sincs, akkor nézhet laptoprol mesét, amikor a szülők bekapcsolják, ünnepnapokon ehet csokit. És még sorolhatnám. Egy 6 éves gyerekről van szó.
Amit az utolsó válaszokban leírtak, az mar tényleg jó megoldás, hogy legyen azért nehány szabály, de nem kell mindent megtiltani a gyereknek, érezze azt hogy neki is jó.
Csak tőled függ, mik az alapszabályok. Válaszd ki, mi az, amihez ragaszkodsz, vagy amit nem tudsz elfogadni.
Én írtam neked, hogy nekem a színcukor (kakasos) nyalóka például a dilim, mert szinte látom magam előtt, hogyan roncsolja a fogaikat, miközben ázik a szájukban. Kértem a mamákat, ők se vegyenek nekik ilyet. Van a nyalóka helyett normálisabb édesség is. De pl. nem csinálok ügyet belőle, ha a maminál lefinnyázzák a vacsorát, és helyette nutellás kenyeret kapnak, holott otthon nem így megy.
Hidd el, sokkal könnyebb dolgod lesz, ha minél kevesebb dolog miatt balhézol. Követeld meg, amit nagyon fontosnak tartasz, de amúgy hagyd lazán a gyeplőt.
Ehhez érdemes lenne egyszer leültetned a családot, és átbeszélni az egészet.
Nálunk hála az égnek sosem kellett a nagyszülők szájába rágni, hogy mit szabad és mit nem, mert hála az égnek, ők sem akarnak olyat megengedni, ami a gyerek számára káros. Szerencsére épeszű felnőtt emberek a nagyszülők is, nem viselkednek úgy, mint a féleszűek. Náluk sincs normális étkezés HELYETT édesség, nincs nemfürdés, nincs egésznapos tévézés, ettől függetlenül imádja őket az unokájuk, hiszen amikor ott van, akkor ő van a középpontban és foglalkoznak vele folyamatosan. Ha lefekvés előtt tíz mesét kér, akkor tíz mesét olvasnak fel neki, legóznak vele, gyurmáznak vele, mindenféle jó kis játékot csinálnak együtt, sütnek közösen, strandra mennek, vagy állatkertbe, vagy csak elmennek valami érdekes helyre, szóval ott mindig csupa jó és érdekes dolog történik. Persze ilyenek itthon is vannak, de a nagyszülőknél mindez néhány napba sűrítve történik, ezért is olyan intenzív az élmény :)
De ha csak annyiból állna a nagyszülők részéről a nagy unokakényeztetés, hogy addig eheti a csokit, amíg rosszul nem lesz tőle, vagy hogy ráhagyják, ha nem akar fürdeni, vagy beülhet a tévé elé, addig sem kell vele foglalkozni, és képtelenek bármire is nemet mondani, háááát, én is elgondolkodnék rajta, hogy megfelelő helyen van-e náluk a gyerek, meg úgy egyáltalán, ez elég ócska időtöltés egy gyereknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!