Miért van az, hogy ha a bölcsiben sír a gyerek pár napig, az óriási lelki traumát okoz, de az egyéb bömböltetés belefér?
Biztos ráismertek melyik kérdésről van szó. De általában is itt az álláspont, hogy a bölcsitől sérül a gyerek, ha már 2 napnál tovább sír, azonnal vegyük ki.
Más kérdéseknél meg simán rávágjátok, hogy persze, vonjuk meg a gyerektől a cumit, éjszakai evést, szülők ágyában alvást, stb, Két-három napig bömbölni fog, de majd elfogadja, megszokja.
Hol itt a különbség?
Mivel jobb az, hogy anya ugyan ott van, de nem ad enni, ha kérem, mert neki nem kényelmes felkelni éjjel? De ha anya kénytelen munkába menni, mert pénzt kell keresnie, akkor ugyanezzel tönkreteszi a gyereket. Nem ellentmondás ez?
Én feltettem itt egy kérdést még régebben, hogy a kétévesem időnként éjjel tejitalt kér, és hogy ez mennyire bizalmi dolog a részéről, hogy kap-e. Erre mindenki azt írta, hogy nehogy adjak neki, mert egy kétévesnek már nem kell tejital éjjel, hagyjam sírni, majd megszokja. Ezért nem értem, miért ennyire különbözőek itt a válaszok lényegében ugyanarra a helyzetre.
A hisztinél is sokan lilulásig üvöltenek, arra is az a reakció, hogy nem kell rá odafigyelni, pedig lehet, hogy a bölcsis is csak hisztizik, hogy ne hagyja ott az anyja. Nem azért, mert olyan rossz ott neki, csak nem az van, amit ő akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!