Szeretnék egy kis biztatást tőletek más is elfárad néha?
Igen, más is elfárad néha, sőt akár sokszor is.
És igen is jogod van ahhoz is, hogy egyedül legyél néha és arra is, hogy a pároddal kettesben legyetek, sőt nem csak jogod van hozzá, hanem olykor bizony erre is szükség van és ettől nem leszel rossz anya.
Attól, hogy anya vagy, még megmaradtál embernek, nőnek lenni, neked is lehetnek vágyaid, igényeid, ami nem feltétlenül azt jelenti, hogy a gyerekeiddel kell 24 órában együtt lenned.
Nekik is inkább hasznosabb, ha egy mosolygós anyukával töltik a napjaikat, mint egy olyan anyukával, akinek csak a gyerekek 24 órában és nincs ideje, lehetősége kikapcsolódni.
A párod egyébként hétfőtől vasárnapig reggeltől estig dolgozik? Gondolom neki is van szabadnapja, legalább hétvégén, olyankor legyen ő a gyerekekkel, te meg legyél egy kicsit egymagadban, kapcsolódj ki. Ketten vállaltálok a gyerekeket, tehát ennyi jár neked is és persze neki is.
Vagy ha van egy olyan rokon, barát vagy ismerős, akkor szerintem rájuk lehet bízni egy pár órára, hogy együtt is eltölthessetek egy kis időt.
En pont igy vagyok, mellette meg el is koltoztunk a semmi kozepere ahol senkit nem ismerek, es a legkozelebbi bolt 20 perc kocsival - persze nem vezetek.
Nemsokara jon az ovi , fellegezhetsz!
"első, az apukának nincs talán joga pihenni?"
Te nem tudsz olvasni? Előbb talán el kéne normálisan olvasni, hogy mit ír a másik, mielőtt leoltod!
Azt írtam, hogy joga van a kérdezőnek is pihenni és a párjának is!
Viszont itt most a kérdezőre hárul minden otthon, ő az, aki most érzelmileg-idegileg kicsit padlón van, így ő a hangsúlyosabb, de az nem jelenti azt, hogy apuka ne érdemelné meg.
2. vagyok,
Ezzel sem vagy egyedul sajnos, nekem sincs semmi segitseg, kulfoldon lakunk, a parom szulei es csaladja 8000, az enyemek 2000 km re.
Miért olyan nagy kérés egy apától, hogy foglalkozzon a gyerekeivel? Ha egy héten mondjuk egy szabadnapja van, minden második héten igazán kitalálhat valami programot a gyerekekkel hogy anya is tudjon pihenni, aki szintén dolgozik, csak most otthon! 5-6 éves fiúkkal azért már sok mindent lehet csinálni és neki nem kell hogy ez teher legyen, lehetne szórakozás-kikapcsolódás is.
Ne aggódj, más is érez igy. Nekem 10 hónapos babám van, aki nagyon anyás és állandó foglalkozást igényel. Amig alszik gyorsan főzök, takaritok, aztán amint felébred játszani kell vele, vagy épp cipelni a fenekét.Nálunk apa szivesen átveszi, de sokszor azt sem birja megvárni mig lezuhanyzok, sirva jön utánam. Ezért vagyok otthon, persze, de nekem nincs szabadnapom és még az éjszakák is katasztrófák mert már 3 hónapja 6x-7x kel. SZóval tudom mit érzel, pedig nekem csak egy van, de egy fél nap pihinek is tudnék örülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!