Miért emelik ki az oviba, iskolába készülő gyerekek szülei hogy sokba kerül a gyerek ruhája?
A gyerekruha, ha normálisat akarunk, sehol nem olcsó, csak ha akciós. Most a Tesco-ban a leárazott póló pár száz forint, ugyanez a póló 3 hónapja még 2.000 Ft volt.
3 hosszú ujjú most feléért kapható. Sok családban ez nem mellékes.
Aki nem ad használt ruhát a gyerekre, nem fogad el kinőtt ruhát, az vagyonokat is elkölthet ilyenkor.
Én kaptam a fiamra ismerősöktől, de így is sokat veszek.
A 2 nagylányról már ne is beszéljünk... Ott már van hatása az osztálytársaknak is.
te is másba mész dolgozni meg más ba vagy otthon
te engednéd a gyereket a szomszédtól kapott szét hordot ruhában suliba
Akik szerint az ünneplő felesleges, mert csak iskolába kell, azoknál soha nincs családi ünnep, soha nem járnak temetésre, esküvőre, ballagásra, a gyerek pedig soha nem megy versenyekre (pl. szavalóversenyre ki kell öltözni),szóbeli felvételizni, vizsgázni, soha nem szerepel sehol/lép fel sehol (pl. városi ünnepeken) soha nem megy locsolkodni húsvétkor/vár locsolókat, Karácsonykor is kopott szabadidőben vannak otthon és színházba se teszik be a lábukat véletlenül sem illetve senki se és jár templomba az ünneplő ellenzői közülmeg amúgy se vesz részt soha semmilyen ünnepségen sulin kívül?
Ráadásul a legegyszerűbb fehér blúz egy farmerrel hétköznap is felvehető, anyukám mindig rám adta, ha már látta, hogy következő alkalomra úgyis kinőném.
De egy egyszerű fekete szoknya is elhordható bármilyen felsővel, ha már kezdené kinőni a gyerek.
Csak nem kell csicsásat venni és kész.
Fiúknak is nem csak a fényes fekete anyagból lehet nadrágot venni, hanem mondjuk egy matt fekete kordbársonyt és az is elhordható hétköznap egy színes pulcsival. Fehér ing is felvehető pulcsi alá póló helyett ha mennek valahova vendégségbe. Ünneplő cipőből is lehet kényelmeset venni, ami máskor is hordható, nem csak a papír kínai létezik.
Egyetértek, hülyeség az egész.
Pont olyan hiszti, mint az ünnepek (karácsony, húsvét, szülinap stb) előtt, amikor sírnak az emberek, hogy miből lesz habzsi-dőzsi, de azért egész évben 2000 Ft-ot sem tennének rá félre... Ja, csak szidják az aktuális kormányt, hogy miért nem küldik hamarabb a csp-t, mert abból mennének pl. majálisozni...
Az iskolakezdési hisztit sem értem. Persze, pénzbe kerül minden, de azért nem egy olyan eget verően hatalmas összegbe, ami romba döntené a háztartást, na meg ugye ez is egy jóval előre tervezhető kiadás, vagyis lehet rá apránként félretenni pénzt és úgy nem fáj annyira.
Nekem 3.-ba megy a nagyobbik gyerek és most sem költöttünk többet 15e Ft-nál, pedig nem a legolcsóbb cuccokat vettem neki, csakis jó minőségűt kap mindenből. Amikor elsőbe ment, akkor is max. 25e Ft volt az egész (nekünk már ingyenes a tankönyv).
De ha tudom, hogy az a 15/25e Ft egyszerre nagyon fáj egy hónapban, akkor rakok félre havonta 1-2-3e Ft-ot és úgy máris nem olyan sok.
De persze egyszerűbb sírni, tudom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!