Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A gyerekek hány éves korukig...

A gyerekek hány éves korukig nem fogadnak szót ha nem akarnak?

Figyelt kérdés

Pl az én fiam másfél éves, jól hallgat a nevére, de ha elfoglalt akkor a nevét sem hallja.

Olyan dolgokat akar amit nem szabad és 12 alkalommal is oda megy ahová nem szabad, pl fürdőszoba wc-kefe, lefolyó csatornán a rácsok közt akar mindent bedobálni.

Minden elektromos dolog érdekli.

Vendégségbe nem szeretek menni mert az egész időm abból áll mire leülök ő fordul és ismételten megy oda ahova nem szabad.

Szóval itthon elteszünk előle mindent, de máshol kész katasztrófa és nem is hallgat ránk, hogy nem szabad, tedd le, hozd ide,nem szabad, gyere ide, semmire...csak nagyon ritkán....

Ha van hozzá kedve, kacsint, tapsol, táncol. megmutassa milyen nagyra fog nőni,guggol ha mondjuk neki, sorolhatnám.

De mikor lesz az már hogy szótfogad, vagy ez még túl korai?

A járda helyett a járda szélén akar mindig menni a fűben sárban.

Vagy hagyjam neki 2-3 alkalommal míg felfedezi hogy mi is az?

Túl sokat várok el tőle?

Látom hogy más gyereke egyedül sétál a járdán és tudja hol kell mennie.

Lehet hogy csak gyakorlás kérdése?

2015. márc. 9. 13:10
 1/8 anonim ***** válasza:

más gyeree véletlenül pont akkor és ott a járdán ment.

már egész kicsiként ilyenek, nem a játéka érdekli, hanem a laptop, meg a vezetékek, meg minden amit nem szabad. tuti hogy a szőnyeg mellé ülnek, eszik az állatszőrt is, isznak a pisijükből.., számtalan vicces tanulmány van erről a neten.

szerintem isolás korbanfog kialakulni, ahogy a többi egymásra épülő gátlások is, amik majdan a totál bátortalan felnőttkorba fog vezetni (én pl már nem merek fejest ugrani a vízbe, halálfélelmem volt, amikor beledobtak, de gyerekként...)

2015. márc. 9. 13:16
 2/8 anonim ***** válasza:

A gyerekek hány éves korukig nem fogadnak szót ha nem akarnak?

18 éves koromban se fogadtam szót.

Most, 27 vagyok, most se fogadok szót. (ha felhív anyukám, hogy másnap hideg lesz, vegyek sapkát, vagy egyek rendesen, feküdjek le időben, még most sem fogadom meg)

2015. márc. 9. 13:22
 3/8 anonim ***** válasza:
Hát, nem most lesz. Az én fiam júniusban lesz 3 éves és örülnék, ha csak ennyiben nem fogadna szót, mint most a tiéd.
2015. márc. 9. 13:32
 4/8 Girgoy ***** válasza:

Teljesen soha nem fog szótfogadni. :)

De ne aggódjátok ezt túl, a gyerekeknél 2-3 éves koruk környékén van egy "kis kamaszkor", amit "dackorszak"-nak hívnak. Ez arról szól, hogy a gyerek ilyenkor jön rá, hogy az emberek különálló személyiségek, különálló akarattal, és próbálgatja, hogy az övé mennyit ér, mennyire tudja érvényesíteni másokkal szemben. Normális jelenség, így fejlődik ki az énje. A szülőnek persze jelezni kell, hogy hol vannak a határok, mert a gyereknek is hasznos ha érzékeli ebben a korszakban: nem mindent ő irányít felfedezett akaratával sem. Ő gyerek, aki alá van rendelve a felnőttnek. (A szó normális értelmében, de alá van.) Ha ezt érzi, akkro érzékenyebb lesz mások problémái iránt is, ha a szülő viszont mindent ráhagy a dackorszakban, akkor egy önző gyereket kap - pontosabban, gyorsabban elf goja vezsíteni a gyerekét is. Mert a kamaszkor a dackorszaknál intenzívebb...

De az általad leírt jelenségek nem pusztán a kezdeti dackorszakra jellemzőek, haneme gyszerűen minden normális másfél éves gyermek izeg-mozog, fedezi fel a világot, amit tiltanak, az különösen érdekli, stb. Mindent elpakolni nem lehet, és szerintem nem is kell, fedezze fel, de ha pl. elront/eltör valamit, akkor egyértelműen jelezni kell, hogy ez rossz dolog volt és haragusztok. Így tanulja meg, hoyg nem mindent lehet csapkodni, nézegetni. Ezt is meg kell tanulnia. HA midnent elraksz, akkor pont azt tanulja meg, hogy amit elér, azzal mind játszhat.

Szóval, ne pánikolj, csak szépen jelöld ki a határokat. Nem kell midnent letörni, mert a gyerek igenis fel akarja fedezni a világot ilyen korban (explorációs ösztön) és keresi a maga szerepét a családban az akarata érvényesítésével is. Inkább próbáljátok együtt felfedezni a dolgokat, együtt játszani, megmutatni neki az új dolgokat, mi mire való és mi az, amit nem szabad, mert káros következménye van. Leginkább ez segít szerintem ilyenkor.

2015. márc. 9. 13:42
 5/8 Girgoy ***** válasza:

*"elf goja vezsíteni" = el fogja veszíteni.

Bocsi, nem tudom, hogy sikerült. :)

2015. márc. 9. 13:45
 6/8 anonim ***** válasza:
Fiam 2 éves múlt és belépett a dackorszakba. Most azt mondom, hogy eddig szót fogadott. :) Most meg direkt nem csinálja, amit kérek tőle, ő most kezdett vadulni. Ok, néha megfürdött a 10 fokos pocsolyába másfél évesen. :) Érti, ha azt mondom, veszélyes valami, elmagyarázom, akkor magát azért már nem sodorja direkt veszélybe, de minden energiám elmegy az ellenkezésébe. Szereti, ha kap feladatot, és olyankor nagyon meg kell dícsérni. Ettől nő az önbizalma, és elég jó motiváció is nekik. Ki kell találni egy rendszert, ami működik nála, meg kell tanulnia, hogy mindennek közvetkezménye van. Ez lehet akármilyen apróság.
2015. márc. 9. 13:46
 7/8 anonim ***** válasza:
100 éves korukig. :)
2015. márc. 9. 14:09
 8/8 anonim ***** válasza:
2 2,5 évesem van. Ők is dackorszakoznak. Sok mindenben nem fogadnak szót, de már van, amiben igen.
2015. márc. 9. 15:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!