Mennyi zsebpénzt adnátok egy 6 évesnek?
nagyon szeretne egy lego szettet, ezért kitalálta, hogy sokat segít és azért kapjon pénzt, amiből majd megveheti magának a legot :) szerintem jó ötlet, de nem tudom mennyit adjak neki egy héten ha tényleg jól viselkedik és segít, szerintetek?
egyébként 10.000.- a vágyálma :)

az én gyerekem 4,5 éves. már bölcsis kora óta kap "zsebpénzt" de csak mert úgy sikerült meggyőzni a bölcsi szükségességéről, hogy anya dolgozik, apa dolgozik... neki meg az a "dolgozója".
Van egy perelye, így minden héten beledobunk 200 ft-ot. az a fizetése. jó, néha még beleürítjük az aprót a pénztárcából, de azt csak úgy, számontartás nélkül.
1 perselyt már bontottunk az elmúlt 3 évben (szükségünk volt a forintra, és inkább így váltottunk eurót, mint a hivatalos pénzváltónál), a másik még a polcon van, bár már pénz nem fér bele. Olyan, nehéz, hogy a gyerkőc alig bírja megemelni. Tudja, hogy az ő pénze van benne... de az értékét meg nem tudja, nem érti.
Szerintem egy ekkora gyereknek bőven elég ennyi zsebpénz... amit feltételek nélkül kap, ha rend van akkor is, ha hiszti van, akkor is.
emellé van egy füzetünk, amiben matricákat ragasztunk. csak akkor, ha egész nap nincs hiszti, rosszalkodás, szófogadatlankodás. piszok lassan gyűlnek a maticák :D
ha 20 matrica megvan, elmegyünk valami játékot venni.
Esetleg működhetne az, hogy kap valami minimális összeget, mint zsebpénz, és feltételekhez kötötten, ha nagyon jó, akkor ti kiegészítitek a pénzecskéjét.
Így nem vég nélküli a gyűjtögetés sem, és zsebpénz összege sem lenne túl magas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!