Verekedjen? Erőszakoskodjon? Hogyan viselkedjen?
Kedves Szülők! Mit tesztek, mire tanítjátok kisgyereket, ha azt tapasztaljátok, hogy rendszeresen kitépik a kezéből a játékot, megcsípik, meglökik más gyerekek? Hogyan védekezzen?
Nagyon kíváncsi vagyok a válaszokra, mit tartotok hatékony és valóban működő megoldásnak, hogy ne legyen áldozat egy alapvetően félénk kisgyerek.
Ez szerintem vérmérséklet kérdése is. Az én fiam sose volt erőszakos, aresszív, kötekedő, kezelhetetlen. Már eszet osztottam mérgemben, hogy kicsit álljon ki magáért, csapjon vissza, ordítson ő is. Hiába.
Azt sem értette szerintem, hogy mi bajom van. Jámbor az alaptermészete. Inkább azt mondtam neki, hogy a buta gyerekeket kerülje el, ne játsszon Velük. Az oviban
Mi még nem ovizunk, de az öcsém kisiskolás volt, amikor három cigánykölyök rászállt az osztályából (az öcsém hét éves volt, ôk 10...). Hiába mondtuk neki, olyan a természete, hogy nem védte meg magát, annak ellenére, hogy 4800 grammal született, ma pedig egy 207 centis vadállat :), úgyhogy sejthetitek, akkoriban sem volt kicsi. Az lett a vége, hogy a tudtunk nélkül két unokatestvérünk (13 és 15 voltak) úgy befenyítették a kölyköket, hogy leálltak egy idôre, majd év vége körül az öcsém hozta haza az ellenôrzôt, mert az egyik srác megint nekiállt, ô pedig úgy visszavágott, hogy kiugrott a fiú karja. Érdekes módon utána senki nem bántotta többé. Úgyhogy igen, ha bántják, ne hagyja magát.
Pl. ezt a három kis majmot gyôzködhette volna az öcsém észérvekkel évekig, nem sokat ért volna.
A mai napig majd elsírom magam, ha eszembe jut a monoklija, pedig már felnôtt ember.
Ez az én kérdésem volt,mikor a fiamat bántották az oviban. Ha gondolod, olvasd el, hátha találsz benne hasznos információkat.
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..
Előző vagyok, bocsi, rossz fülről linkeltem!
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!