Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nincs kimondott fekete fehér...

Nincs kimondott fekete fehér ünneplőjük akkor ne vigyem inkább oviba?

Figyelt kérdés
Március 15.-ét ünneplik az oviban,kötelező a fehér ing és fekete alj.Én még sosem vettem nekik,idén kezdték az ovit (és most baromira nincs egy alkalomra 2-3000 ft-om hogy vegyek nekik)mit tegyek?inkább ne menjenek aznap oviba?nagyon kellemetlen de annyira nőnek hogy ha most vennék is nekik tutira soha többet nem tudnám rájuk adni mert addigra mire kellene kinőnék.
2010. márc. 8. 14:29
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Nem semmi ovi. Szerintem ne vidd aznap. Én sem vennék ezért nekik ruhát. Amúgy sem adok rá feketét. Max sötétkéket.
2010. márc. 8. 14:34
 2/13 anonim ***** válasza:
Hihetetlen, hogy oviban van ilyen! Még ilyet nem hallottam.! Szerintem se vidd, meg mint mondanak egy 5 évesnek március 15-éről? Meghallgatnám. Nekünk sincs ilyen ünneplő ruhánk, és el is mondanám, hogy nekem nem tetszik.
2010. márc. 8. 14:40
 3/13 A kérdező kommentje:

pedig van!karácsonykor sem vittem annyira üneplőben,csinosban voltak és ennyi.(fiam ingben és farmerben a lányom pedig csinos ruhában)

azt követően volt szülői és külön hangsúlyozták hogy most fekete fehér ünneplőben kell vinni őket.engem is felháborít,nem tudom miért gondolják hogy minden gyerek ruhatárában van fekete nadrág fehér inggel.de most kezdjek el ott problémázni?

azért megnyugodtam hogy nem csak a mi ruhatárunkból hiányzik az "ünneplő",én feleslegesnek tartom.hát nem tudom mit tegyek..lehet hogy tényleg nem viszem őket.mert azt meg nem szeretném ha a gyerekeim éreznék kellemetlenül magukat amiért esetleg minden más gyerek "ünneplőben" van csak ők nem.

2010. márc. 8. 14:44
 4/13 anonim ***** válasza:

Szerintem meg vidd őket ovibe nyugodtan, szokniuk kell az ünnepséget és a számodra legalkalmasabb - szerinted alkalmi otthon lévő ünneplő ruhába öltöztesd a gyermekeid. Ha van egyforma szebb piros, nyugodtam add rájuk azt, vagy egyforma hófehér, valami egyszínű, amire előző este rávarrhatod a nemzeti szalagot. Nézd, a gyerekeknek szükségük van arra, hogy az ünnepségeken részt vegyenek, tudniuk kell, szokniuk kell, hogy olyan is van és ha olyan ruhában, akkor olyanban. Nem muszáj elnézést kérned azért, mert nincs pénzed, bocsi, nem te vagy az egyetlen, hidd el, és soha ne aggódj, nem a ruha teszi az embert. Azt megmondhatod előző nap, hogy nem tudtál ünneplőruhát venni a gyerekeknek, így elhoznád őket alkalmi, de nem fekete fehér ruhában. Nem kötelezhetnek semmire, és nem is fognak, ne aggódj. Majd meglátod, hogy nem ti lesztek az egyetlenek. :) Ilyen világot élünk. Én soha nem néznék le egy szülőt, aki nem tud éppen most rögtön kitalálva egy ünneplőruhát venni a gyereknek... 10 perces viseletre, mert csak az ünnepélyre kell, utána úgyis átöltöznek. Ne aggódj efelől, mondom, válassz egy szerinted alkalmit, az biztosan van és legyen nemzeti szalag rajta.

Minden jót:

egy pedagógus anya

2010. márc. 8. 14:45
 5/13 anonim ***** válasza:
aha, olvasom a kommented előttem.. hangsúlyozd ki gyermekeidnek, hogy ma ünneplőt veszünk fel, legyen az piros, vagy zöld. Te ünneplőnek hívd, mert az ma ünneplő és kérd, hogy vigyázzanak rá. :) Biztosan van olyan ruhadarabotok, amire jobban vigyáztok mostanság és csak ritkábban veszitek fel. Ha nincs, az sem baj, nem fogják magukat kellemetlenül érezni, ne aggódj, még olyan kicsik ehhez.
2010. márc. 8. 14:50
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Az én lányomnak (kiscsoportos) sincs ilyen ünneplője... Még ünneplős cipője sem, mert eddig nem kellett. No meg mikor hord egy ilyen pici gyerek ünneplő ruhát? Annyira kevés az alkalom, max. 1x tudná felvenni, aztán már ki is nőtte.

Egyébként a többi szülő mit csinál? Ők megveszik erre az egy napra (pontosabban 15 percre) a fekete fehér szerkót?

2010. márc. 8. 15:00
 7/13 A kérdező kommentje:
a karácsonyi fotót elnézve,a többi gyerek 90 %-nak van fekete fehér szerkója.
2010. márc. 8. 15:02
 8/13 anonim ***** válasza:
most nem fognak fotózni:D majd évzáróra veszel nekik, akkorát, hogy jó legyen az évnyitóra :) Vidd őket nyugodtan :) de ha otthon vagy egyébként is és nem gond az, ha otthon maradnak veled, akkor te magad sétálj el velük egy ünnepségre és akkor is öltözzetek szép ruhába, amilyen van otthon, az otthon lévő legszebbe :) Legyenek ünnepségen. :)
2010. márc. 8. 15:26
 9/13 anonim ***** válasza:
Így nyugodtabb leszel, de ez nem megoldás az ilyen jellegű problémákra, ami nem is kellene, hogy probléma legyen. Ünneplő...fekete-fehér... Szégyen tényleg, ha problémaként vetik ezt a szülők elé és ilyen van. Vagyis inkább elszomorító. Tégy belátásod szerint. Előző vagyok, csak ez még lemaradt.
2010. márc. 8. 15:28
 10/13 anonim ***** válasza:

Hát ez elég "mulattságos",hogy így kikötik már oviban is...

De ha már így van,én elmennék egy turiba(nem tudom merre laksz) és olcson néznék valamit ami egy blúz/ing és valami sötét alj(én nem vennék kimondottan feketét)jó állapotban.Ha lányod van nézhetsz sötétebb színű rucit is,amit tavasszal is tudna hordani és alá egy blúz.

Nem kell flancolni!Én amikor kicsi voltam(alsó sulis)kevés pénzből nevelt anya és emlékszem,rosszul éreztem magam,hogy nem fehér ingben vagyok,hanem pl.világoskékben mert kilógtam a sorból.

2010. márc. 8. 15:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!