Nincs kimondott fekete fehér ünneplőjük akkor ne vigyem inkább oviba?
pedig van!karácsonykor sem vittem annyira üneplőben,csinosban voltak és ennyi.(fiam ingben és farmerben a lányom pedig csinos ruhában)
azt követően volt szülői és külön hangsúlyozták hogy most fekete fehér ünneplőben kell vinni őket.engem is felháborít,nem tudom miért gondolják hogy minden gyerek ruhatárában van fekete nadrág fehér inggel.de most kezdjek el ott problémázni?
azért megnyugodtam hogy nem csak a mi ruhatárunkból hiányzik az "ünneplő",én feleslegesnek tartom.hát nem tudom mit tegyek..lehet hogy tényleg nem viszem őket.mert azt meg nem szeretném ha a gyerekeim éreznék kellemetlenül magukat amiért esetleg minden más gyerek "ünneplőben" van csak ők nem.
Szerintem meg vidd őket ovibe nyugodtan, szokniuk kell az ünnepséget és a számodra legalkalmasabb - szerinted alkalmi otthon lévő ünneplő ruhába öltöztesd a gyermekeid. Ha van egyforma szebb piros, nyugodtam add rájuk azt, vagy egyforma hófehér, valami egyszínű, amire előző este rávarrhatod a nemzeti szalagot. Nézd, a gyerekeknek szükségük van arra, hogy az ünnepségeken részt vegyenek, tudniuk kell, szokniuk kell, hogy olyan is van és ha olyan ruhában, akkor olyanban. Nem muszáj elnézést kérned azért, mert nincs pénzed, bocsi, nem te vagy az egyetlen, hidd el, és soha ne aggódj, nem a ruha teszi az embert. Azt megmondhatod előző nap, hogy nem tudtál ünneplőruhát venni a gyerekeknek, így elhoznád őket alkalmi, de nem fekete fehér ruhában. Nem kötelezhetnek semmire, és nem is fognak, ne aggódj. Majd meglátod, hogy nem ti lesztek az egyetlenek. :) Ilyen világot élünk. Én soha nem néznék le egy szülőt, aki nem tud éppen most rögtön kitalálva egy ünneplőruhát venni a gyereknek... 10 perces viseletre, mert csak az ünnepélyre kell, utána úgyis átöltöznek. Ne aggódj efelől, mondom, válassz egy szerinted alkalmit, az biztosan van és legyen nemzeti szalag rajta.
Minden jót:
egy pedagógus anya
Az én lányomnak (kiscsoportos) sincs ilyen ünneplője... Még ünneplős cipője sem, mert eddig nem kellett. No meg mikor hord egy ilyen pici gyerek ünneplő ruhát? Annyira kevés az alkalom, max. 1x tudná felvenni, aztán már ki is nőtte.
Egyébként a többi szülő mit csinál? Ők megveszik erre az egy napra (pontosabban 15 percre) a fekete fehér szerkót?
Hát ez elég "mulattságos",hogy így kikötik már oviban is...
De ha már így van,én elmennék egy turiba(nem tudom merre laksz) és olcson néznék valamit ami egy blúz/ing és valami sötét alj(én nem vennék kimondottan feketét)jó állapotban.Ha lányod van nézhetsz sötétebb színű rucit is,amit tavasszal is tudna hordani és alá egy blúz.
Nem kell flancolni!Én amikor kicsi voltam(alsó sulis)kevés pénzből nevelt anya és emlékszem,rosszul éreztem magam,hogy nem fehér ingben vagyok,hanem pl.világoskékben mert kilógtam a sorból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!