Mit csináljak egy gonosz rossz 4 évessel?
Ha te a testvérem lennél és így neveznél egy 4 éves gyereket én olyan pofont lekevernék neked, hogy a lakásból repülnél és ki is dobnálak.
Tudtad, hogy van gyerekük és mégis odaköltöztél, akkor mit vártál, hogy majd a 4 éves gyerek fog alkalmazkodni az antiszociális nagybácsihoz?
Sok ilyen kisgyereket láttam, aki rosszalkodni, de ilyen jelszőt, nem mondhatsz egy gyerekre.
Kérdező hány éves vagy?
21 vagyok. Azért elég jól el tudtuk okoskodni meg észt osztani de mikor egy gyerek a kezeivel elkezd marni engem én meg bemegyek a szobába a gyerek utánam szalad és veri rúgja az ajtót. Jajj egyem meg jó kis gyerek szeretjük én hülye barom bunkó pofont érdemlő meg mit merem kritizálni az angyalkát. Amikor odamegy és fellöki megüti a 2 éves testvérét a aranyoska annyira szeretjük.
Igaz látatlanba valóban nehéz véleményt adni de inkább maradtál volna csendben... Egyébként már rég véget ért a "nyaralás". Egy átlag 4 éves gyerek nem csinál ilyeneket szóval ennek tudatában mentünk oda okoska.
Ha nem kérsz "ész osztást" akkor minek kérdezel és utána neki állsz személyeskedni?
Nem oktatott ki téged senki, csak elmondtuk a véleményünket. Tudom milyen egy rendetlen, nagyon rossz, kezelhetetlen 4 éves, de akkor sem hívom köcsögnek meg f-sznak. Amikor meg ovis voltam emlékszem rá, hogy ott is gyakran volt verekedés, lökdösés.
De 21 évesen neked kéne türelmesnek lenni, mert te vagy a felnőtt és ne egy 4 évestől várd el, hogy milyen fegyelmezett legyen.
Nyílván a tesódék felelősége a gyereknevelés, de a hozzállásoddal is van egy kis gond. Írtad, hogy inkább ne szóljon hozzád munka előtt. Itt az van, hogy még te sem vagy elég érett a dologhoz. Más is írta, a 4 éves fiú csak figyelmet ígényel és nem egy türelmetlen nagybácsit, aki ilyen ocsmányul beszél vele.
Ha neked lesz gyereked akkor is ilyen türelmetlen leszel és ilyen gyerekesen fogsz hozzáállni? Ha igen, akkor inkább ne vállalj gyereket.
4 évesnek még nincs felelősségtudata, idővel lesz, ezt igazán megérthetnéd. Még nagyon kicsi.
Érdekes, én eddig olyan 4 éves gyereket láttam aki tudta hogy szánt szándékkal nem szabad bántani senkit, olyat láttam hogy nem tudta hogy amit csinál fáj, de amiket a kérdező írt az messze túllépi ezt a kategóriát.
Igen, egy 4 évesnek nincs felelősségtudata, de ez nem menti fel az alól hogy másokat bánt, direkt, és mivel rendszeresen csinálja valószínűleg élvezi is hogy fájdalmat okozhat.
Nem menti fel, de egy 4 évestől ne várjuk már el, hogy felelős legyen, nem biztos, hogy tudja, hogy rosszat tesz.
De ettől függetlenül a szülők felelősége, hogy foglalkozzanak vele. Az, hogy így állsz a gyerekhez, téged mínősít. Lehet, hogy amúgy igazad van, de ha így beszélsz az unokaöcsédről, akkor ne várd, hogy neked adjanak igazat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!