Szerintetek normális dolog, hogy anyum meg apum nem engedett le a Balatonra a barátnőmékhez?
Hát a szüleid nem normálisak,de az enyémek is ugyan ilyenek.17 éves vagyok,és a legjobb barátnőmmel nem mehetek le a Balatonra....18 évesen fogom magam és költözök :) Már csak fél év,viszont neked még sajnos 3 :(
Ha gondolod írj privit,beszélhetünk,hogy mit tudsz csinálni!
Normális dolog. Alapvető illem, hogy ha szívességet fogadok el egy idegentől, akkor azt viszonoznom is kell. A szüleid ezt nem tudják viszonozni sehogy.
Igaz, az ide írogató tiniknek ez nem szempont.
Apukád szavaiban ott volt a valódi válasz: nem tudjátok visszaadni. Ez egy "szívesség", amire te nagy ajándékként és lehetőségként tekintesz, de a szüleid ezen felül belátják, hogy hasonló módon illik viszonyozni.
Én sem engedném el a gyerekem napokra/hetekre nyaralni egy másik család költségére, ha hasonlót nem tudnék felajánlani a másik leányzónak cserébe. A nagymamád gondolkodásmódja is ezt sugallja.
A szüleid szempontja, hogy legalább finanszírozni kéne az étkezésedet, a szórakozásodat, amire talán épp most nem telik. Jövőre vállalhatsz diákmunkát ennek részleges kiküszöbölésére.
Az lehetséges, hogy kicsit túl féltőek veled szemben (már ha nem túlzol az óránként hívogatással kapcsolatban). De én a szavaid mögött most főleg sértődést és haragot érzek, így ezzel kapcsolatban, inkább nem mondok semmit.
szerintem nem bíznak benned, legalábbis engem ezért nem engedtek a barátnőmhöz aludni régebben - igaz a terv az volt, hogy a barátomhoz megyek :D , de kb 1 év elteltével nagyon sokat javult a helyzet, mi külföldön élünk de kérés nélkül elengedtek pár napra a Balatonra a barátommal.
bizonyítsd be nekik valahogy, hogy tényleg nagyon szeretnéd és bízhatnak benned :)
16L
Igenis szempont ez is a tiniknek,de szerintem egy 15 éves lány már megértené,ha az apuja azt mondaná,hogy figyelj kislányom,most idén nem tehetjük meg anyagilag,ezért nem mehetsz.
Amúgy meg valószínűleg nem azért hívták meg,hogy ezt a lány viszonozza valami értékesebbel...
Én is ott szoktam aludni a baránőimnél,mivel nálunk nem tudunk,mégsem érzem azt,hogy bármivel is tartoznék feléjük,mivel ha zavarnék,vagy túl költséges lenne az ottalvásom,nyílván nem hívnának..
17L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!