Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kapucsínót lehet adni 4-8...

Kapucsínót lehet adni 4-8 éves gyerekeknek?

Figyelt kérdés
2010. márc. 7. 09:44
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem, mivel koffein van benne. Adjál Maci kávét, vagy kakaót.
2010. márc. 7. 09:47
 2/10 anonim ***** válasza:
34%

Gondolom, nem a kávézókban kapott kapucsínóra gondolsz, hanem a porosra. Szerintem simán lehet, keveset használsz, sok tejjel.

Ennyi erővel tejeskávét sem ihatnának a gyerekek, hiszen az meg lefőzött kávéból van, abban is sok a koffein.

2010. márc. 7. 09:56
 3/10 A kérdező kommentje:
A tejeskávé nem lefőzött kávéból van, hanem cikóriából!
2010. márc. 7. 10:13
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

A poros Cappuccino-ban is van koffein és még sok mű cucc is. Én felnőttként sem iszom. Csak valódi kávét iszom.

A kávét, kólát ellenzem gyerekeknek, főleg ekkoráknak.

A koffein nagyon megterheli a szívüket, a kólában mindezek mellett rengeteg olyan dolog van, ami a csontokat károsítja.

Maci kávét azt lehet adni nekik. Tehetsz hozzá tejszínhabot, vagy forró gőzzel habosítsd fel a tejet.

2010. márc. 7. 11:07
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Lehet kapni gyerekeknek valót, ami koffein mentes. Én is adtam neki néha, ha már nem akart reggel semmit inni, se teát, se tejet, se kakaót. Ugyan olyan mint a felnőtteknek a 3 az 1-ben.
2010. márc. 7. 12:42
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Rendszeresen ne adj neki, mert csak van benne koffein, ha kevesebb is. Ez pedig megterheli a szervezetét, szóval nem egészséges. De ha meg akarja kóstolni, persze egy-két "nyalásnyit" nyugodtan kaphat belőle.

Csak tanulságként írom le:

Az én fiam még csak 2 éves, és még szoptatom. Pár nappal ezelőtt a férjem hozott egy üveg kólát és nem tudtam ellenállni neki, annyira kívántam, megittam vagy a fél üveggel. (Kóla volt, tehát nyilván sokkal kisebb koffein tartalommal.) Pár órahossza múlva (szoptatás után) a gyerekem mintha teljesen felpörgette volna magát, olyan volt, mintha hiperaktív lenne. Nem tudott lehiggadni, annyira pörgött és az alvás se ment. Szóval jól kiszúrtam szegénykémmel, máskor nem csinálok ilyen nagy hülyeséget.

2010. márc. 9. 08:34
 7/10 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó Hozzászóló!

Igen, a tejbe minden átmegy, amit lenyelsz. A fél üveg kóla, függvényében, hogy 1 vagy 2 literes volt, kb annyi koffeint tartalmazott, mint egy normál kávé adag. Én terhesen sem kávéztam, csak maci kávét ittam, mert terhesség előtt napi 4-5 csésze kávét ittam. ( kávézóban dolgoztam ,tehát elég rendesen volt bennük koffein )

Ja és az energia italos anyatej is hasonló hatást vált ki. Így az sem ajánlott.

2010. márc. 9. 09:17
 8/10 anonim ***** válasza:
A maci kávé az jó nekem a védőn. mondta.
2010. márc. 9. 10:13
 9/10 anonim ***** válasza:
Ha mindenképp kávéztatni akarod, akkor macisat adj. A menzás tejeskávét sem igazi kávéból csinálják. Az én gyerekeim pl. utálják a kávé szagát, ízét, mindenféle formában.
2010. márc. 13. 09:37
 10/10 anonim ***** válasza:
Szerintem is csak gyerek kapucsínót adj,az koffein mentes. Szerintem is jobb a maci kávé igazi tejjel.
2010. márc. 15. 14:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!