Ha az ovis lányod színeket akar a hajába festeni néha, te megengeded neki?
Az èn lányaimnak èn lakkozom a körmèt, imádják. 9, 8, 4 èvesek. Ha színezni szeretnènek, ezt a krètát engednèm, sőt magam is kipróbálnám velük. A mai gyerekeknek fontos a külső. Nem is biztos, hogy a mi gyerekünknek, de a környezetènek biztos. Anno nekem , 28 èves vagyok, nem engedte anyu, sőt, volt egy pár cipőm, 2 nadrágom, 4 felsőm. Ennyi. Gyűlöltem. Soha nem tennèm ezt meg a gyerekeimmel. Nem voltunk szegènyek soha, de anyu sajnálta tőlem. Sőt, tampont, betètet sem vett nekem, de zsebpènzem nem volt....
Èn inkább engedek ès megveszek nekik mindent, mint èrezzèk, milyen volt koszos ruhában, vagy èpp csurom vèresen járni. Vagy èpp 14 èvesen teljesen ősz hajjal. Nekem 13 èvesen kezdett őszülni a hajam, 14 èvesen szürke, 15 èves koromra fehèr lett. Genetikai hiba miatt.
18. szülinapomon lelèptem. 2 napra rá dolgoztam, albèrletem volt, 1 hónappal kèsőbb gyönyörű fekete festett hajam, ruháim. Boldog voltam.
Èn ezèrt engedek meg többet a gyerekeimnek, próbálom az èn gyerekkorom hibáit messze elkerülni.
Nekem semmi bajom nincs ezzel, ha néha szeretné. Nekem fiam van, neki például sokszor kellett az arcára mintákat festenem ovis korában. és mivel rosszabb a hajfestés, mint pl. az arcfestés, ami minden nagyobb ünnepkor lehetőség?
Mindkettő eltávolítható, és nem káros fajtát kell választani!
Nem vagyunk egy divatfamily, nekem sincs festve a hajam, körmöm, de amikor a kamasz lányom hozta az ötletet, hogy krepp-papírral hajat lehet festeni, én magam csináltam meg neki is, és az ovis húgának is néhány tincset, a lányom meg nekem. Hatalmas móka volt! Viccesek voltunk az alufóliába tekert tincsekkel, meg a csupaszín kezünkkel. Aztán meg együtt szárogattuk és lestük az eredményt.
Ez nem divatozás volt, nem is nagylánykodás, egyszerűen közös játék, amit mindannyian élveztünk.
Amúgy például emlékszem, hogy 7-8 éves koromban menetrendszerűen filctollal festettem a körmeimre mindenféle csicsás mintát. Aztán mégsem lett belőlem divatmajom.
Elég durván összemossák néhányan a 12 évesen (többé-kevésbé fejletten) kihívó öltözködést az ovis hajszínezéssel. Vagy szerintetek egy kihívóan öltözködő 12 éves ugyanolyan hatást gyakorol a férfiakra, mint egy színes hajtincses óvodás?
Egy picit át tetszett esni a ló túloldalára.
El vagy tévedve, 17-es. Egy ovis nem azért akar színes tincseket, mert elégedetlen magával, hanem azért mert játéknak fogja fel. És attól, hogy engeded neki, nem fog néhány év múlva talpig sminkben járni.
Én írtam a 15-ös választ, azt, hogy kreppapírral kipróbáltuk a két lányommal a festést. Nos, akkor elmesélem, hogy a naggyal is csináltunk mindenféle hasonlót pici korában, és most 17 évesen max. szemceruzát használ, és felháborodva mesél itthon a bugyivillantós lányokról, meg azoktól, akik nem az időjáráshoz, hanem a divathoz öltöznek.
Még az is leírnám, hogy amikor a nagy volt kicsi, a bátyja is sokszor játszott velünk ilyesmit, aztán tök normális fiú lett belőle. Mert ez nem ízlésformálás, nem a korát megelőzés, nem valamerre nevelés, hanem játék. Közös játék!
19-es! Nem akarlak én rábeszélni semmire, csak azt a tévhitedet próbáltam eloszlatni, hogy egy ovis azért szeretne ilyet csinálni, mert elégedetlen a külsejével.
Amúgy pl. a krepp-papírral festés is kreatív játék, nem több, nem kevesebb.
Még egy történet. Amikor a legnagyobb fiam 10 éves volt, farsangra lefújtam a torzsára nyírt haját zöld hajszínezővel. Úgy nézett ki, amint azok a harisnyába bújtatott fűfejek. A maradék ment a hajamra. Jól szórakoztak rajtam az ügyfelek a postán. Hát én sem szép akartam lenni, csak vicces volt:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!