Mit tegyek? 4 éves kisfiam nem akar már megenni semmit! én már nagyon kivagyok tőle. Ovis. Ott állítólag eszik.
Ott rontottátok el szerintem, amikor az első "nem eszem meg" alkalomkor az ebéd/vacsora helyett valami finomságot kapott, hogy valamit azért mégis egyen. A gyerek meg nem hülye, tudja, h csak elég határozottan kell nemet mondani és jön a tejszelet, keksz. az oviban azért eszik, mert ott uzsonnáig nem kap mást. Ha nem ette meg az ebédet, akkor éhes marad. Ennyi. Még senki se halt bele egy kis éhségbe. szerintem is várd meg, míg egészséges éhségérzete nem lesz, főétkezések között ne kapjon semmi édességet, kizárólag utána. fontos, h ha nem eszik, ne legyen belőle vita, veszekedés, mert akkor a gyerek ráérez, h micsoda központi probléma is az, h ő nem eszik, minekutána anya bármit megtenne, h ő egyen valamit, még csokit is ad ebéd helyett. Ha nem eszik, egyszerűen tedd el előle az ételt és kínáld később. Ha megéhezik, meg fogja enni.
Ismerek egy kisfiút,már írtam róla itt más kérdésnél. Az anyukája azt mondta, h ő sose éhes magától. Náluk kiderült, h a kisfiú azért nem kívánt semmit egész nap, mert rengeteg tejet ivott egész nap és eltelítette. Meg hát a tejre, valljuk be, mi felnőttek se kívánunk gyümölcsöket, zöldségeket, savanyúságot, húst, csak egy kis kekszet, sütit. Nem?
mintha én irtam volna, nagyon rossz evo a fiam, 5 éves. oviban állitolag eszik, de hust sosem és válogat. otthon meg válogat, van pár kedvenc, vannak változoan kedvencek, és van, amit még sosem kostolt meg...multivitamin és Béres-kurán vagyunk tul, mert a drágám még jol le is fogyott az osszel, de most már jobb...3 hete itthon van, helyesen eszik, lehet, h segítettek.
lehet, hogy az oviban megeszik annyit, hogy mikor hazamegy, nem olyan éhes. sokat olvstam errol, ha jokedvu, jol van, nem beteges, lehet, h elég neki amit megeszik, még ha kevésnek is tunik...nekem tobben ajánlották még a Flavon lekvárt vagy a foreveres aloe gélt, egyéb hatásuk mellett állitolag nagyon jo étvágyat tudnak csinálni.
már ott tartottunk a válogatásával, hogy mondtam, ha nem eszi azt, amit mi, akkor nem kap semmit..drasztikus, de volt, h elkuldtem lefekudni vacsora nélkul.. Talán megértett.
én elfogadtam, h vannak dolgok, amiket nagyon szeret a fiam, pl. csokis joghurt. DE: ha ez a reggeli, uzsira már
én vmilyen kiflit vagy kenyeret kell ennie vagy fordítva, megegyeztunk, szoval 1x a kedvencét, 1x meg valami kompromisszumot. megegyeztunk, h napi 1x egy kevés levest (még ha csak pár kanállal is, de akkor is, hétkozben ugye csak oviban, de hétvégen itthon is)
és persze van,amit sosem eszik meg, pl felvágottak, ubi, igyeneket nem is eroltetem már. mostanában hust sem nagyon teszek elé, csak egyen (koretet, szaftot), de néha maga kér valamit. este kaphat kakaot, de csak ha volt "rendes" vacsi is. édesség csak ha eszik rendesen is...most mindketten tartjuk ezt a "rendszert".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!