Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan kezeljük? Tiltásra...

Hogyan kezeljük? Tiltásra nevetés a reakció.

Figyelt kérdés

15 hónapos kislány. Alapvetően nagyon kiegyensúlyozott, jókedvű, vigyorgós típus, alvással, evéssel sincs gond.

Azt már észrevettük, hogy makacs, kitartó természet.

A konnektorokat pontosan tudja, hogy nem szabad piszkálni, következetesen, minden alkalommal tiltjuk (még van pár ilyen, de legyen a konnektor a példa). Néha olyan napja van, hogy dafke egész nap a konnektorokat piszkálja.

Jellemzően nem kiabálva, nem fenyegetően, de nagyon határozott hangsúllyal rászólunk, hogy "NEM". Egy időben ingatta ő is fejét és elhúzta a kezét, de újabban csak hátranéz és konnektorba dugott kézzel áll tovább. Ilyenkor odamegyünk, finoman leszorítjuk a karját a teste mellé és megismételjük a tiltást, a karját pedig 3-4 mp-ig úgy tartjuk, ezzel mintegy gátolva a mozgásban, hogy nyomatékot adjunk. (Kiemelem, hogy nem durván, nem okozunk fájdalmat, nem szorítjuk meg!) Majd elfordítjuk a konnektortól, hogy háttal legyen neki.

Ilyenkor elneveti magát, aztán mással kezd foglalkozni és két perc múlva megint a konnektorban van.

Mit rontunk el, vagy mik a kilátások?

2015. júl. 26. 23:16
1 2 3
 21/21 A kérdező kommentje:

Gondolom nem egyformák a gyerekek. Egyébként a pedagógia és a gyereknevelés is egy kaptafára mehetne és nem lennének introvertált meg extrovertált gyerekek, felnőttek sem.

Nem, nálunk a sima fejrázás nem mindig működik. Ha olyan napja van, akkor egy halk nemre is eloldalog, ha meg olyanja, akkor sportot űz a tiltott dolgok tapogatásából.

Nézd, anyám mesélte, hogy velem soha semmi gond nem volt. Elmagyarázta mit nem lehet, nem dacoltam, nem hisztiztem. Na, az unokánál ez már nem működik, pedig a módszeren nem változtatott. Ő is hatvanszor szedi le a konnektorról (vagy bármi másról, ezt csak példának írtam!), ha olyan napja van.

Ami nálam bevált gyerekként, azok a módszerek csak részben válnak be az unokájánál. Ezért igyekszem finomhangolni a módszereket.

De a férjemnek van egy idősebb lánya, vele se volt ilyen. Neki se működnek az ott kialakított rutinjai. Az idősebb lánya ennyi idősen "befőtt gyerek" volt, letették a sarokba és ott maradt.

A közös lányunk meg képes órákig körözni a nappaliban egy játékot húzva maga után, mert neki nagyobb a mozgásigénye.

Én féltem az idegenektől kicsiként. A lányom bárkivel összehaverkodik, bárki vigyázhat rá, nagyon nyitott.

2015. júl. 31. 15:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!