Hogyan kezeljük? Tiltásra nevetés a reakció.
15 hónapos kislány. Alapvetően nagyon kiegyensúlyozott, jókedvű, vigyorgós típus, alvással, evéssel sincs gond.
Azt már észrevettük, hogy makacs, kitartó természet.
A konnektorokat pontosan tudja, hogy nem szabad piszkálni, következetesen, minden alkalommal tiltjuk (még van pár ilyen, de legyen a konnektor a példa). Néha olyan napja van, hogy dafke egész nap a konnektorokat piszkálja.
Jellemzően nem kiabálva, nem fenyegetően, de nagyon határozott hangsúllyal rászólunk, hogy "NEM". Egy időben ingatta ő is fejét és elhúzta a kezét, de újabban csak hátranéz és konnektorba dugott kézzel áll tovább. Ilyenkor odamegyünk, finoman leszorítjuk a karját a teste mellé és megismételjük a tiltást, a karját pedig 3-4 mp-ig úgy tartjuk, ezzel mintegy gátolva a mozgásban, hogy nyomatékot adjunk. (Kiemelem, hogy nem durván, nem okozunk fájdalmat, nem szorítjuk meg!) Majd elfordítjuk a konnektortól, hogy háttal legyen neki.
Ilyenkor elneveti magát, aztán mással kezd foglalkozni és két perc múlva megint a konnektorban van.
Mit rontunk el, vagy mik a kilátások?
A férjemmel ráadásul nagyon is egyetértünk a nevelési elvekben, ha valamit egyikünk tiltólistára tesz, akkor a másik is konzekvensen tiltja.
Nincs túlzott "tilalomerdő" sem, 3-4 dolog van, amit nem szabad neki, minden mást gyerekbiztossá tettünk, így elég nagy szabadsága van.
nekem nagyon bejött!!
a kicsi teljesen megtanulta azóta már tőlem(ránézek, "nógatom" a fejem, össszehúzott szemöldök)és azóta már ő i haználja, ha mosnám a fogát, vagy amit nem akar, magyarán azt i megtanulta, ő hogyan tudja jobban kifejezni magát
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..
Egyébként ilyenkor nincs hiszti, látszólag elfogadja - mitöbb, gyanúsan jókedvű lesz - de rövid időn belül ismét megpróbálja.
Aztán vannak olyan napok, amikor egész nap elkerüli a konnektort.
Nem értem a logikát a viselkedésében. Tudom, pici még a logikus viselkedéshez :)
Köszönöm a linket! A fejrázás nálunk is megvan, ahogy írtam, egy időben magától megcsóválta a fejét és hátrébb lépett. Aztán újabban ez elmaradt és csakazértis belekotor a konnektorba.
Kezdődne a dackorszak?
én nemhiszem, h dackorszak előszele
ha előtted cinálja, akkor tul.képpen az i lehet, hogy azt akarja foglalkozz vele, vagy tanulni a szabályokat, ismerkedni a kifejezémódoddal és abból is tanulni
ha a hátad mögött, akkor meg csak a felnőttekre kíváncsi, hogy milyük van, ami neki nem lehet(elvégre a felnőttektől tanul mindent és ezért minden érdekli, ami a felnőtté ez beléjük van kódolva)
ez a folyamat szerintem nem az ellenkezésről szól
Is-is, de 95%-ban a jelenlétünkben, mert egyedül nem hagyjuk, kamikaze szakaszban van.
Olyan szokott előfordulni, hogy bemegy a szobájába és mire odaérek, már a konnektorban van. A nappaliban van napközben, a szobája onnan nyílik, de többnyire csukva tartjuk az ajtaját.
akkor lehet maga a tiltás, neki még csak játék.
(ha oda nyúlok, anya rázza a fejét. vicces.)
érdekes, nálunk bejött, hogy szemébe nézek, fejcsóválás, stb)max 2 nap volt és már ő is ezt csinálja, ha nem akar enni, nem akar inni, fogatmosni, kiságyba menni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!