2 ev koruli kisgyerekek anyukai, otthon vagytok meg a kicsivel vagy mar bolcsis?
7-es vagyok, nem vagyunk egyformák. Elismerésem, aki 3-4-6 évig otthon tud lenni, és örömöt talál kizárólag az anyaságban, én nem ez a típus vagyok.
De emberek vagyunk, mások vagyunk.
Úgyhogy látod kérdező, nem lehet igazságot tenni, mert mindenki más típus. De ezzel nincs baj.
Az hogy nem értesz egyet vele a te dolgod, az is hogy otthon maradsz-e vagy sem.Az meg más dolga ha visszamegy.Gyedből itthon még el lehet lenni, na de gyesből?
Az igazán művész aki abból kihozza.
Nekem sajnos a párom nem áfacsaló vállalkozó aki talicskával hozza haza a pénzt ezért dolgoznom kell.De ez meg az én dolgom.Engem nem zavar az aki otthon van vele, de köze sincs ahhoz mert én nem.
Nem értem, mi a problémád. Folyamatosan átsiklasz afelett a tény felett, hogy máshol más a családtámogatási rendszer, mint Magyarországon. Itthon persze, hogy a nagy többség nem megy vissza 3 hónap után dolgozni, mert két évig gyed-en lehet, és ha nem is az egész fizetését, de egy viszonylag nagy részét meg is kapja. És ha akar, gyes-en is vígan otthon maradhat, mert ez idő alatt sem vész el a munkahelye. Más országokban, ha valaki azt mondaná, hogy ő három évig otthon akar maradni, akkor az egyet jelentene a munkahelye elvesztésével.
És teszem hozzá, azokban az országokban, ahol a nők túlnyomó része dolgozik, és rövidebb az otthon tölthető idő, ott úgy szocializálódtak az emberek, hogy rövidebb időt legyenek otthon, náluk ez az "alapbeállítás", nem a két meg három év, mint nálunk.
Azt ne mondd, hogy te ebbe egy pillanatra sem gondoltál bele, mielőtt kiírtad ezt az álértetlenkedő kérdést.
A fiam 5 hónapos kora óta dolgozom, mert anyagilag nem bírtuk volna ki, ha otthon maradok. Maradt az apja, aztán 1 éves korától a bölcsi.
Amúgy sem bírtam volna ki. A lányom 6 hónapos korától "ki akartam jutni" az otthonlétből, de sajnos nem volt munkám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!