Skarláton esett át a gyerekem? Milyen tünetei vannak a skarlátnak?
Szerintem nem skarlát volt. A skarlát nagyon magas lázzal (akár 40 fok is!), málnanyelvvel (ez tipikus tünet) jár együtt. Torokfájással, tüszős mandulákkal, hányással, hasfájással is együtt jár. A kiütések a mellkason és a hason kezdődnek, majd az egész testet ellepik, kivéve a száj környékét. Ezek Ezek nélkül nem hiszem, hogy átvészelt egy skarlátot. Én óvónő vagyok (azaz voltam), valamikor tanultam is a különféle fertőtő gyermekbetegségekről.. soha nem hallottam, hogy ha valaki egyszer átesett rajta, akkor újra megkaphatná. Ez olyan, mint a rubeola... Én inkább az antibiotikumra tippelnék... nem ártana utánanézni, hogy a kicsi nem allergiás-e rá, hisz a hajlamot tőled örökölhette.
Amit a kezeletlen skarlát mellékhatásairól írsz: eleve nem is mindenkinél jelentkeznek (sőt, nagyon ritkák!), ugyanúgy, mint egyetlen más fertőző betegségéi sem. És a védettség egy egész életre szól!!!!!!!!!! (most néztem meg a Gyermekbetegségek c. könyvben) Szóval emiatt nem parázz!
Szia!
Nálunk ma mondta a doki hogy skarlát gyanús a gyerek és adott antibiotikumot, tüneteink között csak a kiütések jelentkeztek és kétszer volt hőemelkedése és kicsit lazább a széklete.
Nem is gondoltam erre a betegségre én a fogára tippeltem mert most jönnek a a nagyőrlők vagy allergiára.
Erre ez lett abból hogy levittem hozzá hogy tegnap óta több lett a pöttye. Azt mondta hogy ma már annyira megváltozott ez a betegség jellege lezajlása hogy mind gyanús esetben inkább adnak antibiotikumot ne hogy a szövődmények kialakuljanak.
Én is tanultam (Ápoló vagyok)hogy tényér hámlás előfordulhat tényleg lehet hogy azon estetek át
Igazából talán tenyésztéssel lehetne ezt igazolni hogy valóban az. A szövődmények kiszűrésére kérjél vizelet leadáshoz és EKG-ra beutalokat
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!